Hallo, ik ben Fobe. Als kind leefde ik zeer dicht bij de natuur. Ik ben opgegroeid tussen de velden in een klein dorpje in de Westhoek. Daar trok ik als het maar even kon met mijn broers, mijn zussen of gewoon in mijn eentje eropuit om te ravotten. Ik maakte kampen, hielp mijn vader in de moestuin, zwom in onze vijver, deed diverse pogingen om in bomen te klimmen en liep op mijn blote voeten tot die zwart zagen. Echter raakte ik naarmate ik ouder werd die verbinding met mezelf en de natuur kwijt, net zoals vele volwassenen

In 2020 besloot ik dat het anders moest. In een wereld vol burn-outs en bore-outs ging ik op zoek naar een simpelere manier van leven. Een langzamer leven. Een leven met meer rust en meer aandacht. Door vooral voor minder te kiezen. Minder spullen, minder impact op het milieu. Minder online. 

Ik wou niet langer geleefd worden door social media. Er moest een einde komen aan het urenlang doelloos scrollen, zodat ik tijd had om in het nu te gaan leven. Waar ik dingen zag groeien, waar ik brood zag rijzen, waar karakters pagina na pagina vorm kregen en waar treinen me doorheen prachtige landschappen voerden. Waarom? Omdat de mooiste dingen in het leven nu eenmaal tijd vragen. Zoals de degeluksvogel.org het zo mooi verwoordt: 

“Je kunt alleen tijd verspillen als je ervan vergeet te genieten.” 

Geluksvogel.org

Sommige noemen het ‘Slow living’, ‘Eunoia’ , Lagom’ of ‘Ikigai’. Ik noem het Fygge [ Fue-gah ] , afgeleid van het Deense woord Hygge. Hygge [ Hue-gah ] is een sfeer van warmte, welzijn en gezelligheid, waar je tot rust kunt komen en genieten van de kleine dingen in het leven.