Bewust leven Blog

Een nieuwe uitdaging, mislukt.

Ik mocht op maandag 22 augustus beginnen bij een bedrijf als marketingmedewerker. Op dinsdag 23 augustus, slechts één dag later nam ik echter ontslag. Ik voelde me niet op mijn plek bij het bedrijf. Er was niets dat mijn werkgever of collega’s hadden kunnen doen om dat gevoel te veranderen. Het was ook geen gevoel waarvan ik dacht dat het zou over gaan. 

Ik voelde me slecht, een opgever. Alsof ik deze baan of het bedrijf geen kans had gegeven. Ik moest verschillende mensen teleurstellen: mijn nieuwe werkgever, mijn vrienden en familie, mijn collega’s. Iets dat ik als people pleaser het liefst vermijd. Toch wist ik dat ik deze keuze moest maken. Uitstellen zou niemand helpen. Niet mijn werkgever, die tevergeefs tijd in me zouden steken, noch mezelf. 

Toen ik het nieuws deelde met vrienden en familie werd naar mijn plannen voor de toekomst gevraagd. Wat nu? Eerlijk gezegd had ik geen idee! Ik was nog niet klaar om terug te solliciteren, dus belde ik mijn vorige werkgever op. Gelukkig was mijn functie er nog beschikbaar. Dus was het voor mij even spannend als voor de kinderen die vandaag terug naar school gingen. Ik had opnieuw mijn eerste werkdag bij het Yper Museum en Flanders Field Museum als schoonmaker. 

Zal ik daar blijven werken? Ja, voorlopig wel. Ik heb een contract van drie maanden en ben van plan om die 3 maanden te blijven werken in het museum. Het is een halftijdse functie waardoor ik voldoende tijd over houd om me te focussen op de groei van FYGGE, het uitdokteren wat ik hierna wil doen en mijn bachelor in de communicatie aan Artevelde Hogeschool. 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *