Blog Ecoalternatief

Ecoalternatief. Bamboe tandenborstel

Het eerste plastieken voorwerp dat de meeste mensen ’s morgens oppakken is een tandenborstel. Dat kan anders, toch? Gelukkig is er een ecoalternatief, de bamboe tandenborstel. 

Impact op het milieu

De American Dental Association raadt aan om een tandenborstel om de 3 à 4 maanden te vervangen. Daardoor komen elk jaar ongeveer 1 miljard Amerikaanse tandenborstels op de vuilnisbelt terecht. Tel hierbij verschillende elektrische tandenborstels, kopstukken en bijhorende batterijen aan toe en je zit aan een ongelofelijk aantal stuks plastiek.

Mijn ervaringen

Zelf schafte ik enkele jaren geleden een bamboe tandenborstel aan. Het handvat van zo’n tandenborstel is gemaakt van bamboe, waardoor de tandenborstel bijna volledig recycleerbaar is. Als je de tandenborstel vervangt hoef je enkel de borstelharen te scheiden van de bamboe houtgreep. Deze zijn bijna altijd gemaakt van een soort plastiek aangezien de plasticvrije variant dierenleed met zich meebrengt. Hoe je dit best doet, zie je in dit filmpje van de Sustainable Family. 

Oja, wil je de houtgreep liever nog een tweede leven geven? Hieronder vind je inspiratie. 

Koop je exemplaar via onze webshop.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *