Blog Ecoalternatief

Ecoalternatief. Paper & Boo Herbruikbaar wattenstaafje

Plastieken (wegwerp) wattenstaafjes gebruik ik al een tijdje niet meer. Deze werden jaren geleden vervangen door de Bamboo variant. Onlangs ruilde ik die in voor het herbruikbare wattenstaafje van Paper & Boo. Waarom ik dat deed lees je hieronder. 

Wat is een herbruikbaar wattenstaafje?

Het herbruikbaar wattenstaafjes is een ecologisch alternatief voor de wattenstaafjes die gemaakt zijn voor eenmalig gebruik. In het setje van Paper & Boo vind je twee exemplaren. Het exemplaar met de bobbelige kant is geschikt voor het reinigen van je oren. Het wattenstaafjes met de 2 gladde kanten is geschikt voor het bijwerken van je make-up. Denk hierbij aan het verwijderen van mascara vlekken. Beide staafjes zitten in een handig Bamboo opbergdoosjes waardoor ze niet alleen mooi staan in de badkamer, maar ook geschikt zijn om overal mee naartoe te nemen. 

Wat na gebruik? Na gebruik spoel je het kort even af met warm water, dep je het droog en is het terug klaar voor gebruik. 

Impact op het milieu

Tijdens beach clean-ups is het plastic wattenstaafje één van de producten die het vaakst gevonden wordt. Op een Engels strand werden er in 2016 maar liefst 23,7 wattenstaafjes per 100 meter gevonden. Hoe zot is dat! Stel je voor dat iedere speler na een voetbal wedstrijd zijn wattenstaafje op het veld legt. Niet oké, toch? Gelukkig zijn er ondertussen verschillende alternatieven. 

De bamboo wegwerp wattenstaafjes zijn minder belastend voor ons milieu, aangezien ze vlugger verteren. Maar ze gebruiken nog steeds bronnen die op een andere manier nuttiger gebruikt kunnen worden.   

Mijn ervaringen

Omwille van de negatieve effecten, die wattenstaafjes voor eenmalig gebruik met zich mee brengen, kocht ik 4 maanden geleden dit ecoalternatief. In het begin was het gebruik even wennen. Deze herbruikbare wattenstaafjes zijn gemaakt van siliconen en bamboe waardoor ze anders aanvoelen, minder zacht. Daardoor moet je opletten als je druk uitoefent. Net zoals traditionele staafjes kunnen ze het oorkanaal beschadigen. Het schoonmaken van het staafjes gaat enorm vlot. Gewoon even afspoelen en klaar. Kortom waar wacht je op? 

2 Reacties

  1. Lijk me intersant.
    Alles voor lange duurzaamheid.

    1. Dank je! Is echt fijn in gebruik.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *