Blog Op stap

Op stap…. via nutteloze borden in Ieper

In de reeks ‘Op stap’ schrijf ik geregeld over mijn wandel- of fietstochten. In de hoop dat deze reeks jou en mij zal motiveren om meer te gaan wandelen, langer te wandelen en het land echt te gaan verkennen. Deze week wandelde ik de Nutteloze Borden wandelroute in Ieper.

Praktische informatie

Vertrekpunt: Grote Markt (of Station Ieper) 
Duur van de tocht: 2 uur 
Wandelafstand: 7 km (officieel 5 km)
Gezelschap: Mijn zus 
Rolstoel/buggyvriendelijk: Hellingen en trappen op de route. Ga je met een rolwagen of bent u slecht te been? Dan zoek je best tussen bordje 33 en 37 een alternatieve route.
Gevolgde route: Nutteloze Borden-wandelparcours van Kamiel De Bruyne i.s.m. Stad Ieper. 

Mijn mening over deze uitstap …

Alle begin is moeilijk, alsook bij deze wandeling. Het was ons niet meteen duidelijk hoe we het best de kaart konden interpreteren. Gelukkig duurde het niet lang voor we dit uitvogelden. Het vinden van de bordjes werd gemakkelijker, maar bleef een uitdaging. Niet erg! Samen met mijn zus maakte ik er een spelletje van. Wie vindt het bordje eerst? 

Ieper ken ik ondertussen al redelijk goed, maar dankzij de zoektocht leerde ik nieuwe plekjes kennen en zag ik de stad door een andere bril. Ik zag elementen in het straatbeeld die me hiervoor nog nooit waren opgevallen? En die nutteloze bordjes? Die waren af en toe zo leuk dat we beide hardop moesten grinniken. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *