Blog Ecoalternatief

5 tips voor een duurzaam cadeau

De feestdagen staan voor de deur, verlanglijstjes worden samengesteld en winkeletalages worden gedecoreerd. Tijd om op zoek te gaan het perfecte cadeau voor je geliefden. Als je geluk hebt heeft hij/zij een verlanglijstje of een subtiele hint achtergelaten, anders moet je een wilde gok wagen. Gelukkig ben ik er om je te helpen met 5 tips voor een duurzaam cadeau. 

Een cadeaubon van een lokale handelaar

Cadeaubonnen zijn ideaal voor de feestdagen. Zo kan je geliefde iets uitzoeken die hij/zij echt leuk vindt en kan je ondertussen een lokale handelaar steunen. 

Tip. Een kadoobon voor Fygge kan je kopen in de winkel of online. 

Tweedehands schat

Geeft je geliefde een verlanglijstje achtergelaten? Dan is dat het ideale hulpmiddel om op zoek te gaan naar een tweedehands schat. Tweedehands schatten jagen is beter voor het milieu en je portefeuille en het neemt niets af van de waarde. Integendeel, het gebaar wordt alleen maar groter. Naar een tweedehands schat zoeken is een klusje waar je veel tijd en liefde insteekt. 

Zo kocht ik bij de geboorte van mijn metekind een Hey Baby-kalender van Laura van Bouchout om mijn zus cadeau te doen. Een cadeau die hen beide al weken plezier oplevert. 

Een plastic vrij alternatief

Ga eens snuisteren op mijn webshop of door een andere duurzame winkel. Wedden dat je iets tegen komt waar je geliefde nog erg lang plezier aan beleefd? Het pluspunt is dat je ondertussen zorg draagt voor onze planeet. Dat noem ik nog eens een win-win situatie. 

Steun het goede doel

De feestdagen zijn het ideale moment om een goed doel te steunen en die steun kunnen ze goed gebruiken. Draag je dieren een warm hart toe? Kijk dan eens naar vzw Lamana. Wil je de gezondheidszorg een hart onder de riem steken? Geef dan een centje aan #CLAPANDACT. Liever iets doen voor onze planeet? Steun dan BOS+ Vlaanderen, WWF of Greenpeace.  

Tip. Met een Goodgift schenk je een cadeaubon waarbij de ontvanger zelf kiest naar welk goed doel de donatie gaat.

Een dagje uit

Nog steeds geen idee? Schenk dan een dagje uit. Neem je geliefde mee naar een concert, plan een weekendje weg of geef hem/ haar een museumpass cadeau. Wedden dat ze een dagje spenderen met jouw veel leuker vinden dan een groot cadeau? 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *