Blog Op stap

Op stap. Tot rust komen in de Palingbeek

Het was een maandagochtend toen ik voor het eerst in maanden terug mijn wandelschoenen aantrok. Figuurlijk dan want die wandelschoenen liet ik thuis, iets dat ik later nog zou betreuren. Op die dag was mijn mentale gezondheid echter niet zoals gewenst. Schoenen aantrekken zou net een stap te hoog zijn geweest. Dan zou ik helemaal de deur niet uit zijn geweest, maar gewoon blijven liggen in de zetel. 

Bij de eerste frisse boslucht in mijn longen voelde ik meteen verandering. Ik kreeg adem, voelde me vrij en vond stapje per stapje voor het eerst in maanden rust. Rust in mijn hoofd en in mijn lijf. Toch ongelooflijk dat je daarvoor door de modder moet staan ploeteren. Dat mag je zeer letterlijk nemen, de afgelopen dagen had het veel geregend. 

Zijn al mijn zorgen nu na deze magische boswandeling verdwenen? Nee, zeker niet. Toch voelde ik me meteen terug thuis in de Palingbeek. Alsof ik er gisteren voor het laatst was, terwijl het ondertussen al maanden is geleden. 

Dan rest er mij nu enkel nog naar huis te rijden om mijn vuile schoenen een schoonmaakbeurt te geven.

Vertrekpunt: Parking AstroLAB Iris, Verbrandemolenstraat 5, Zillebeke
Duur van de tocht: 39 minuten
Wandelafstand: 2,37 km
Gezelschap: mijn hoofd
Rolstoel/buggyvriendelijk: nee
Gevolgde route: zelf samengestelde route 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *