Blog Op stap

Op stap … langs de Scheldekant

In de reeks ‘Op stap’ schrijf ik elke week over mijn tocht van de afgelopen week. In de hoop dat deze reeks mij zal motiveren om meer te gaan wandelen, langer te wandelen en mijn streek echt te gaan verkennen. Deze week wandelde ik  een variatie op de Scheldekant wandelroute in Elsegem. 

Praktische informatie

Vertrekpunt: Elsegemplein, Wortegem – Petegem
Duur van de tocht: ongeveer 1 uur
Wandelafstand: 3,67 km
Gezelschap: geen 
Rolstoel/buggyvriendelijk: zeker niet
Gevolgde route: een variatie op de Scheldekant wandelroute lus 2

Mijn mening over deze uitstap …

Vrijdagavond begon mijn tocht aan de kerk van Elsegem. Van daaruit wandelde ik via trage wegen, tussen de velden, langs de golfclub het landschap van de Vlaamse Ardennen door. Terwijl ik aan het wandelen was kon ik even alles op een rijtje zetten. Alle gedachten waaiden van me af terwijl ik de vogels hoorde fluiten en de vlinders voorbij zag fladderen. Een deel van de tocht liep via een oneffen pad langs een weide, met een brace rond mijn voet en een talent om mijn voet om te slaan beloofde deze weg geen succes te worden. Toch kwam ik er ongeschonden uit en kon ik mijn wandeltocht verder zetten.  Niet veel later miste ik een bordje van de wandeling en raakte ik verdwaald. Gelukkig kon ik me al snel oriënteren en vond ik mijn route terug naar het beginpunt van de wandeling.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *