Blog Reizen

Slaaptips. Le Cerf d’Hubert – Redu (België)

In juni boekte ik met een korting bon van SRPRS.me een autoreis voor 2 nachten.  SRPRS.me is een reisorganisatie waarbij je een reis boekt met je bestemming als verrassing. Vooraf weet je niet waar je naartoe gaat of waar je gaat slapen. Een week voor vertrek krijg je de eerste en enige aanwijzing over je bestemming, de weersverwachting.  Op zondag 27 juni 2021 vertrok ik vol spanning ongeveer 250 km richting de Ardennen, die ochtend werd mijn bestemming namelijk bekend gemaakt. Rond de middag kwam ik na een kleine tussenstop (een wandeling rond de grot van Spy) aan in het prachtige boekendorpje Redu, waar Le Cerf d’Hubert is gelegen. 

Le Cerf d’Hubert is gelegen in Redu op 43 km van Durbuy, 35 km van La-Roche-en-Ardenne en 25 km van Bouillon. Het dorpje in de Belgische provincie Luxemburg en deelgemeente van Libin is vooral bekend als boekendorp, aangezien er sinds 1984 verschillende (tweedehands) boekwinkels gevestigd zijn. Daarnaast biedt het dorp verschillende wandel-en-fietsmogelijkheden en in het nabijgelegen dorp Transinne is het Euro Space Center gevestigd. Kortom de ideale plaats om tot rust te komen en te proeven van allerlei troeven die de Ardennen voor je in petto hebben. 

De Bed & Breakfast bestaat uit 2 hutjes. Een woongedeelte die uitgerust is met een badkamer, een comfortabel tweepersoonsbed, een éénpersoonsbed, een televisie met een beperkt aantal zenders en een aantal gezellige rusthoekjes. In het tweede hutje wordt ’s morgens het ontbijt gereserveerd door een vriendelijke huisheer die al je vragen graag beantwoordt in je eigen taal. Op het domein vind je nog een picknicktafeltje met stoelen, een afdak waar je enkele spullen droog kunt bewaren en een parkeerplaats voor je wagen. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *