Blog Op stap

Op stap …. en op zoek met Gilbert

In de reeks ‘Op stap’ schrijf ik elke week over mijn tocht van de afgelopen week. In de hoop dat deze reeks mij zal motiveren om meer te gaan wandelen, langer te wandelen en mijn streek echt te gaan verkennen. Deze week vertel ik jullie over de familiespeurtocht Op zoek met Gilbert. 

Praktische informatie

Vertrekpunt: Knooppunt 98, Ieper 
Duur van de tocht: 1 u 30 
Fietsafstand: 21 km 
Gezelschap: audioboek ‘Stoorzender’ van Arjen Lubach 
Gevolgde route: familiespeurtocht ‘Op zoek met Gilbert’

Mijn mening over deze uitstap …

Op donderdagavond trok ik erop uit met de familiespeurtocht ‘Op zoek met Gilbert’ die ik enkele dagen ervoor had opgehaald bij de toeristische dienst te Ieper. De tocht begon niet in het centrum in de stad. Om aan de startplaats te geraken reed ik langs het kanaal Ieper-Komen, een stuk die ik maandenlang elke dag reed om aan mijn werk in Bezoekerscentrum de Palingbeek te geraken. Net voor ik de vaartstraat, richting de Palingbeek zou inslaan, kwam ik de St. Elooishoeve tegen. Aan de hand van enkele foto’s, die het hoofdpersonage en persfotograaf Gilbert Bossaert jaren geleden heeft gemaakt, kreeg ik de geschiedenis van Voormezele en Dikkebus mee. Het werd een gezellige en nostalgische zoektocht door de streek waar ik ben opgegroeid. Af en toe was het duwen en puffen om me in tegenwind door het Heuvellandse landschap te begeven, maar na ongeveer 21 km en een hoop quizvragen laten kwam ik aan. Klaar voor het volgende avontuur. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *