Blog Op stap Reizen

Op stap …. naar de grot van Spy

In de reeks ‘Op stap’ schrijf ik elke week over mijn tocht van de afgelopen week. In de hoop dat deze reeks mij zal motiveren om meer te gaan wandelen, langer te wandelen en mijn streek echt te gaan verkennen. In dit blogbericht schrijf ik over mijn wandeling rond de grot van Spy. 

Praktische informatie

Vertrekpunt: Rue du Pajot, Spy
Duur van de tocht: +/- 1 uur
Wandelafstand: 4,34 km 
Gezelschap: Geen 
Rolstoel/buggyvriendelijk: Helemaal niet toegankelijk
Gevolgde route: zelf ontworpen route 
Extra: Wandelstokken en wandelschoenen zijn aan te raden (zeker in regenperiodes)

Mijn mening over deze uitstap …

Onderweg naar het Waalse dorpje Redu besloot ik de snelweg af te rijden op zoek naar de pareltjes in Wallonië. Al snel zag ik pijltjes staan richting de grot van Spy. Het leek me de uitgelegen kans om na een kilometers rijden mijn benen te strekken. Ik parkeerde mijn auto en ging op stap. De route richting de grot loopt langs een bewegingspad met allerlei uitdagende opdrachten, maar na enkele minuten wandelen raakte ik van het pad af. Na even zoeken vond ik mijn weg op eigen houtje niet meer terug, gelukkig had ik Google Maps om me de juiste richting aan te wijzen. Ik wandelde een stukje verder, nam een stijle klim omhoog en kwam met een bezweet hoofd aan bij de  grot van Spy. Een prachtige grot midden in de natuur. Even naar binnen piepen en dan uitgeput richting de auto, op weg naar het volgende avontuur. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *