Blog Op stap Reizen

Op stap …. rond het kanaal Ieper-Komen

In de reeks ‘Op stap’ schrijf ik elke week over mijn tocht van de afgelopen week. In de hoop dat deze reeks mij zal motiveren om meer te gaan wandelen, langer te wandelen en mijn streek echt te gaan verkennen. Deze week wandelde ik 3 km langs het kanaal Ieper-Komen in Provinciedomein De Palingbeek. 

Praktische informatie over de wandeling

Vertrekpunt: Parking Cafétaria, Komenseweg 89, Zillebeke
Duur van de tocht: +/- 1 uur
Wandelafstand: 3,45 km 
Gezelschap: Geen 
Rolstoel/buggyvriendelijk: Kasseien, mits een kleine omweg kan je de trap vermijden
Gevolgde route: zelfontworpen route

Mijn mening over deze uitstap …

Op een zonnige zomerdag midden juni reed ik spontaan naar Provinciedomein De Palingbeek om er een wandeling van ongeveer 3 km langs het kanaal Ieper-Komen te maken. Tijdens de wandeling merkte ik op dat de natuur in Provinciedomein De Palingbeek de baas is. Mens en dier komen er volledig tot rust,
(on)kruid overwoekert het landschap en vogels fluiten volop hun eigen lied. Iedereen is er welkom. Iedereen toont respect voor elkaar! Je gedachten zijn in de schaduw van de bomen in goede handen. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *