Blog Koken

Recept. Confituur van rode besjes

De lekkerste confituur maak je zelf. In de herfst doe je dit met appelen of peren uit eigen tuin, in de zomer met aardbeien, frambozen of blauwe bessen. Hieronder vind je een overheerlijk recept voor confituur van rode besjes. 

Ingrediënten

  • 500 g Rode besjes
  • Een half zakje geleermiddel Pec Plus 
  • Enkele eetlepels suiker 

Hoe ga je tewerk?

  1. Kuis en was het fruit. Verwijder vervolgens alle takjes. 
  2. Giet de besjes in een pan en voeg een half zakje geleermiddel toe. 
  3. Breng dit aan de kook, terwijl je blijft roeren in de pan. 
  4. Voeg enkele eetlepels suiker toe. 
  5. Controleer na een acht tal minuten of de confituur stijf genoeg is. Dit doe je door een paar druppels confituur op een dessert bordje te laten druppelen. Als de confituur na een minuut niet van het bordje drupt, als je het bordje verticaal houdt, is de confituur stevig genoeg. 
  6. Zet enkele glazen bokalen op een natte handdoek. 
  7. Giet de confituur in de bokalen en draai ze toe.
  8. Laat de confituur afkoelen. 
  9. Als hij afgekoeld is kun je hem op een boterham of cracker smeren. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *