Bewust leven Blog Ecoalternatief

Ecoalternatief. Cursus Duurzame voeding van Sustainable Family

Begin dit jaar schreef ik me na lang twijfelen in voor de cursus ‘Duurzame voeding’ van de Sustainable Family. Ondertussen zijn we ongeveer 3 maanden verder en heb ik de cursus succesvol afgerond. Hieronder deel ik mijn ervaringen.

Wat is het ?

De cursus ‘Duurzame voeding’ is een online cursus gegeven door Ellen en Nikolas van de Sustainable Family. In de cursus krijg je informatie over de impact van voeding op ons lichaam en de planeet, de voedingsindustrie en leer je de nieuwste wetenschappelijke inzichten in voeding en klimaat te begrijpen en toe te passen. Daarnaast krijg je toegang tot een community van mensen die voor je klaar staan, meer dan 25 heerlijke videorecepten (van voorgerecht tot nagerecht), verschillende live Q&A’s  waarin je vragen worden beantwoord en nog veel meer. 

Mijn ervaringen

Hieronder heb ik enkele voordelen en puntjes voor verbetering van de cursus opgesomd. Mocht je nog verder vragen hebben over mijn ervaringen met de cursus, stel ze gerust hier onder.

Voordelen

  • Je wordt niet gepusht om veganist of vegetariër te worden. Je krijgt wel alle handvaten aangereikt om je eigen doordachte voedingskeuzes te maken. 
  • Je krijgt inzicht in je voedingspatroon en de werking van je lichaam. 
  • In de community is er een divers publiek (vleeseters, veganisten, flexitariërs, alleenstaanden, gezinnen met jongere kinderen…. ) die je met raad en daad bij staan.
  • Je krijgt geen toegang tot de volledige cursus in één keer waardoor je de leerstof makkelijker kan verwerken. 
  • Elke week komen er nieuwe recepten online waar je meteen mee aan de slag kan.  
  • Aangezien Ellen en Nikolas zelf twee jonge kinderen hebben, kunnen ze jonge ouders doelgerichte tips geven over een gezonde levensstijl.
  • Dankzij de kennis die ik in deze cursus verworven heb ,vervang ik het gehakt in mijn spaghettisaus niet langer door vegetarisch/ veganistisch gehakt maar door bonen of quorn. 
  • De liefde voor koken werd tijdens deze cursus erg aangewakkerd. 

Puntjes van verbetering

  • Een Facebookcommunity of ander platform waar je verder kan praten na afloop van de cursus, waarin je nog meer tips en tricks kan uitwisselen of kan discussiëren over een nieuwe documentaire. 
  • Een template waardoor je gemakkelijk de verschillende recepten kan afdrukken en bewaren. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *