Bewust leven Blog Op stap Reizen

Op stap …. tijdens 100 km rond Ieper – Dikkebus

In de reeks ‘Op stap’ schrijf ik elke week over over mijn tocht van de afgelopen week. In de hoop dat deze reeks mij zal motiveren om meer te gaan wandelen, langer te wandelen en mijn streek echt te gaan verkennen. Deze week wandelde ik niet alleen de lus ‘Ieper’ tijdens het online evenement ‘de 100 km ‘rond’ Ieper’, maar ook de lus rond Dikkebus. 

Praktische informatie

Vertrekpunt: Kerkstraat, Dikkebus
Duur van de tocht: 2 uur 07 min 
Afstand: 9,39 km
Gezelschap: Podcast ‘Op wandel’ seizoen 2 aflevering 3 
Rolstoel/buggyvriendelijk: Nee
Gevolgde route: 100 km ‘rond’ Ieper – Lus Dikkebus 

Mijn mening over deze uitstap …

Twee dagen na het wandelen van de lus rond Ieper tijdens het online evenement 100 km ‘rond’ Ieper wandelde ik mijn tweede lus af. Meteen bij de start voelde ik dat ik niet volledig gerecupereerd was na die eerste 10 km. Mijn benen voelden zwaar, mijn voeten nog veel zwaarder. Toch kon de weelderige natuur rond Dikkebusvijver me meteen oppeppen om verder te wandelen. Wat me eerst oppepte voelde al snel als een straf. De toer rond Dikkebusvijver lijkt eindeloos, af en toe lijkt het alsof je nog geen stap verzet heb. Bij het verlaten van de vijver was de opluchting dan ook groot. Eindelijk had ik een eindeloze blik over de velden met als toppunt de Rodeberg en de Kemmelberg. De laatste kilometers van de wandeling liep ik uit met een zonnetje in mijn gezicht, ondanks de hevige regen die vooraf voorspeld werd.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *