Bewust leven Blog

Challenge. Een Hygge week

In deze rubriek wil ik mezelf regelmatig uitdagen om iets nieuws te proberen. Dit kan door in een maand Deens te leren, één maand vegan te eten, een maand lang plasticvrij te leven, de minimalisme challenge te doen, elke dag 10 000 stappen zetten, … Deze maand koos ik ervoor om een week lang de Hygge Challenge aan te gaan. 

Waarom koos ik deze challenge?

Af en toe heb ik de nood om terug bij mezelf te komen. Om alle schermen uit te zetten en te herbronnen. Eén van de manieren die ik hiervoor gevonden heb is het inlassen van een Hygge week. Een week waarin je tijd maakt voor gezelligheid, vrienden, familie, zelfontwikkeling en genot. 

Hoe ziet de 7 dagen Hygge Challenge eruit? 

Mijn ervaringen

De planning van deze Hygge week verliep niet optimaal. Zo had ik op maandag nog een restje eten van het weekend waardoor ik niet nog uitgebreid moest koken alhoewel ik er tijd voor had. 

Op dinsdag ging ik naar het tuincentra en kocht ik Rozemarijn. Kruidenplantjes zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens nuttig. 

Woensdag bracht ik de hele avond op de bank door met een boek. Eerst las ik in het boek ‘Shinrin Yoku’, daarna de chiklit ‘Hallo, tot ziens en alles daartussen’. 

Ik nam mijn schetsblok er donderdagavond bij en begon te tekenen en te schilderen. Gewoon vrij, zonder referenties online. Na twee uur klapte ik mijn schetsboek dicht en nam ik mijn breiwerkje erbij om verder te breien aan mijn trui.

Vrijdagavond ging ik op de bank zitten en zette ik de videocassette van ‘Spirit: Stallion of the Cimarron’ aan. Deze film bezorgde me zoveel nostalgiegevoelens dat ik het moment moest delen met jullie, mijn volgers op Instagram.

Op zaterdag speelde ik met mijn zus verschillende gezelschapspelletjes waaronder Rummikub en Mens erger je niet.

Een boswandeling zat er zondag niet in omwille van mijn enkel, maar een kleine wandeling door de stad gelukkig wel. 

Wat nu?

Ik probeer heel wat van de elementen uit deze Hygge week te implementeren in mijn dagelijks leven. Zo wil ik na deze pandemie vaker een vriendin bellen op een saaie zaterdagnamiddag om gezelschapspelletjes te spelen of te gaan wandelen. Daarnaast wil ik ’s avonds regelmatiger de televisie uitzetten om een goed boek te lezen of mijn creativiteit de vrije loop te laten gaan. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *