Blog Op stap Reizen

Op stap …. tijdens 100 km rond Ieper

In de reeks ‘Op stap’ schrijf ik elke week over mijn tocht van de afgelopen week. In de hoop dat deze reeks mij zal motiveren om meer te gaan wandelen, langer te wandelen en mijn streek echt te gaan verkennen. Deze week wandelde ik de lus ‘Ieper’ tijdens het online evenement ‘de 100 km ‘rond’ Ieper’. 

Praktische informatie

Vertrekpunt: Fenix Ieper, Leopold III-laan 16, 8900 Ieper
Duur van de tocht: 2 uur 27 min 
Afstand: 10,86 km
Aantal stappen: 15 203 stappen
Gezelschap: Podcast ‘Op wandel’ seizoen 2 aflevering 1 en 2
Rolstoel/buggyvriendelijk: Er zijn aangeduide omleidingen op het standaard parcours. 
Gevolgde route: 100 km ‘rond’ Ieper – Lus Ieper

Mijn mening over deze uitstap …

Op maandag rondde ik mijn werkdag een uur vroeger af, trok ik mijn wandelschoenen aan en wandelde ik de eerste lus van de 100 km ‘rond’ Ieper. De lus van 10 km leidde me door het centrum van de stad, richting het groen, langs diverse trage wegen en over de Ieperse vestingen. Het werd één van de eerste langere wandelingen sinds ik mijn voet oversloeg eind maart. De wandeling was meteen een pittige uitdaging aangezien ik na 5 km mijn voet opnieuw oversloeg. Toch gooide dit niet al te veel roet in het eten, kon ik mijn wandeling verderzetten en nieuwe pareltjes in de stad ontdekken. 

1 Reactie

  1. […] Na mijn werk stapte ik de etappe ‘Ieper’ van de 100 km ‘rond’ Ieper af. Het verslag vind je op mijn blog. […]

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *