Bewust leven Blog

CHALLENGE. 30 dagen leeschallenge

In deze rubriek wil ik mezelf regelmatig uitdagen om iets nieuws te proberen. Dit kan door in een maand Deens te leren, één maand vegan te eten, een maand lang plasticvrij te leven, de minimalism challenge te doen, elke dag 10 000 stappen zetten… Deze maand koos ik voor de 30 dagen leeschallenge.

Waarom koos ik deze challenge?

Onlangs zag ik op het YouTubekanaal van ‘Hailey in Bookland’ een video verschijnen waarin ze gedurende 1 maand elke dag 100 pagina’s probeert te lezen. Na het bekijken van de video besloot ik meteen om deze challenge aan te gaan in de hoop mijn eindeloze to-readlijst enkele boeken korter te maken en eindelijk boeken uit mijn boekenkast een kans te geven. 

Mijn ervaringen

Tijdens deze challenge haalde ik op sommige dagen de 100 pagina’s met gemak. Op andere dagen lag ik tot ’s avonds laat wakker met een boek in mijn handen, waardoor deze challenge af en toe voelde als een moetje. Iets extra om van mijn to-do lijst af te strepen, terwijl boeken gewoonlijk ontspanning met zich meebrengen. Dit is ook de reden waarom ik op dag 14 geen enkele pagina las. Deze dag was voor mij een dag vol taken en afspraken. Een dag waarop ik geen tijd meer vond om te lezen. Helemaal oké, toch? 

Al bij al ben ik zeer tevreden over deze challenge. Ik heb zoveel meer boeken verslonden dan tijdens een gemiddelde maand. Ik begon met het boek ‘Emma’ van Jane Austen en eindigde met het boek ‘Moffenmeisje’ van Pam Jenoff. In totaal las ik acht boeken uit, waaronder drie uit mijn boekenkast. Heerlijk toch? Dankzij deze challenge zit ik drie boeken voor op schema in mijn 2021 Reading challenge op Goodsreads. Volgen jullie me daar al? Goodreads is een socialmedia platform voor boekenliefhebbers en auteurs waarin je een database van recensies kan doorzoeken, leeslijsten kan creëeren en zien wat je vrienden op dit ogenblik aan het lezen zijn.

Wat nu?

Zal ik blijven lezen? Uiteraard! Zal ik vanaf nu elke dag 100 pagina’s lezen? Waarschijnlijk niet, dat hoeft ook niet. Ik voel me niet minder een boekenwurm als ik ‘maar’ vijftig pagina’s per dag lees of twintig. Ik wil vooral blijven genieten van boeken. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *