Blog FyggeLeest Op zoek naar een ....

Op zoek naar een boek over racisme?

Moet je voor school een boek lezen over racisme? Of wil je er gewoon meer over te weten komen? Hieronder deel ik mijn favoriete boeken over dit onderwerp met een linkje naar de volledige recensie. 

Spaar de spotvogel – Harper Lee

‘Spaar de spotvogel’ is een ontroerende roman die zich afspeelt in een klein dorpje ten zuiden van Amerika. In het boek volgen we Scout Finch en haar broer Jem voor, tijdens en na het proces van een zwarte man die ten onrechte wordt beschuldigd van de verkrachting van een blank meisje.

Lees de volledige recensie.

Niet te stoppen – Angie Thomas

‘Niet te stoppen’ is niet enkel de titel van dit boek, maar ook de naam van de eerste single van Bri. Bri is een tienermeisje uit een zwarte achterwijk in Garden Heights. Ze is de dochter van de vermoorde raplegende Laws en wil niets liever dan één van de grootste rappers ter wereld worden. Dat verloopt echter niet volledig van een leien dakje. Terwijl Bri de wereld aan het veroveren is met haar muziek, wordt ze op school afgeschilderd als een echte crimineel.

Lees de volledige recensie.

The Hate U Give – Angie Thomas

‘The Hate U Give’ gaat over het 16-jarige tienermeisje Starr Cartier die in twee werelden leeft. Overdaag gaat ze naar een dure particuliere school, ’s avonds naar een arme buurt die geteisterd wordt door drugs en straatbendes. Deze twee wereld worden volledig door elkaar gehaald als haar jeugdvriend Khalis doodgeschoten wordt door een agent. Khalis had geen wapen op zak maar was ‘vermoedelijk’ een drugsdealer. Zijn moord word nationaal nieuws. Iedereen heeft er een mening over, er volgen rellen en voor Starr wordt het steeds moelijker om haar twee werelden gescheiden te houden.

Lees de volledige recensie.

Dit vind je misschien ook leuk...

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *