Blog Reizen

5 boeken voor globetrotters

Wil je graag op reis, maar heb je nog geen bestemming?  Hieronder geef ik je 5 verschillende reisboekentips voor iedereen die na deze pandemie wil gaan reizen. Ben je een echte globetrotter? Of ga je voor het eerst (alleen) op reis? Uit onderstaande boeken haalt iedereen verschillende tips en tricks voor een volgende reis.

Feed your wanderlust – Anne De Buck

In dit boek leert Anne je hoe je nog meer uit je volgende reis kan halen. Ze geeft je tips voor het maken van de perfecte roadtrip, het verhuizen naar het buitenland of het maken van een wereldreis. Ze leert je te onthaasten en langer je vakantiegevoel vast te houden. 

Backpack bestemmingen: De mooiste reizen voor bacpackers – Roëll De Ram

Roëll de Ram van het online platvorm ‘We are travellers’ deelt in dit boek de mooiste reizen voor backpackers. Ze begint haar verhaal met het gegeven dat reizen helemaal niet duur hoeft te zijn. In een aantal landen zoals Myanmar, Maleisië en Marokko kom je al rond met een paar tientjes per dag. Je hebt dus helemaal geen excuses meer om niet net zoals Roëll de wereld rond te trekken. Voor wie de beslissing al gemaakt heeft om te gaan reizen vind je in dit boek allerlei inspiratie voor verschillende reizen binnen en buiten Europa. 

Thuisreizen: Tips voor een thuisreis door Vlaanderen en Wallonië – Fygge

Kon ik dit blogbericht schrijven zonder mijn eigen e-book aan te halen?  In mijn e-book neem ik je mee op vakantie in eigen land en gids je langs verschillende bekende en onbekende bezienswaardigheden. Ik geef je tips om lokale, duurzame winkels te ontdekken en laat je kennismaken met de gezelligste koffiebars van het land. We trekken langs grote en minder grote steden, door Vlaanderen en Wallonië, op zoek naar pareltjes in ons land. Ga je mee? 

Mijn e-book ‘Thuisreizen: Tips voor een thuisreis door Vlaanderen en Wallonië’ is te koop via mijn webshop voor 14,95 euro.

Bucketlist reizen: 25 reizen die je ooit gemaakt moet hebben – Marloes De Hooge

In dit boek deelt Marloes de Hooge, eigenares van de reisblog Travelvally, 25 reizen die op jou bucketlist thuishoren. Reizen dicht bij huis en ver van hier. Citytrips en roadtrips. Naar koude en warme landen. Bij elke bestemming schrijft ze een korte introductie met een aantal belangrijke kenmerken van het land. Daarna begint het uitstippelen van de route die zij gekozen heeft en de aanpasmogelijkheden. Lees jij het boek thuis of tijdens je volgende reis? 

Solo Reizen: Hoe je in je eentje de wereld trotseert – Liesbeth Rasker

Als ik vertel over mijn avonturen als soloreiziger word ik vaak verbaasd aan gekeken. Waarom ga je alleen op reis? Is dat niet saai? Of gevaarlijk als vrouw? Vind je niemand om met je mee te gaan? In dit boek vertelt Liesbeth Rasker, fervent soloreiziger, hoe in je eentje de wereld rondtrekt. Ze laat je zien dat soloreizen niet gek, eng of moeilijk is. Sterker nog, volgens haar zou iedereen ooit in zijn eentje op reis moeten gaan. En daar ben ik het volledig mee eens. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *