Blog Reizen

Reistip. Over de grens naar Sluis

Voor deze coronapandemie ging ik op ontdekkingstocht in Sluis, een stad in de Nederlandse provincie Zeeland vlakbij de Belgische grens. In normale tijden vind je er meer Vlamingen dan Nederlanders, waarschijnlijk omdat het maar een half uurtje rijden is vanuit Brugge. 

Afstand vanuit Brugge: 30 minuten rijden 
Favoriete eetadresje: Lunchroom My Way, Meerminnestraat 6
Uniek winkelen: Colors of Africa, Smeestraat 4 / De groene luifel, Oude kerkstraat 12
Parkeren: aan de buitenrand van het centrum op P1, P2 of P3 voor 3,50 euro per dag. 

Samen met mijn moeder en zus reed ik naar Sluis. We vertrokken ’s morgens in Ieper, reden naar Oostburg, brachten er een bezoekje aan Albert Heijn en keerden terug via Sluis. Onze auto parkeerden we op een randparking voor 3,5 euro per dag. Spotgoedkoop in tegenstelling tot het parkeren in de stad en desalniettemin op wandelafstand van alle winkels. 

We wandelden langs de Damsche vaart, maakten er enkele foto’s en genoten van de sfeer. In de zomer kun je er varen op het water, maar in februari/ maart zit dat er nog niet in. 

Daarna bezochten we verschillende winkeltjes, slenterden door de stad en aten we op een bankje naast de Sint-Johannes de Doper-kerk onze lunch op. Tijdens mijn vorig bezoek aan de stad at ik bij Lunchroom My Way, maar dit keer paste onze eigen lunch meenemen beter in de planning.

Nog even poseren bij de prachtige rode molen genaamd ‘De Brak’ en dan naar huis. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *