Blog Boeken Roman

Boekenrecensie. De zilverboom – Lucinda Riley

Als er een nieuw boek in de bibliotheek beschikbaar is van Lucinda Riley, twijfel ik geen seconde om het mee te nemen. Benieuwd wat ik van haar nieuwste boek ‘De zilverboom’ vind? Lees dan vooral hieronder verder. 

De auteur

Lucinda Riley is geboren in Ierland, maar als zesjarige is ze verhuisd naar Engeland. Daar schreef ze, las ze, ging ze naar de balletles en kroonde ze zichzelf tot prinses. Haar vader reisde veel naar het buitenland voor zijn werk en was niet veel thuis. Onverwachts stierf hij tien jaar geleden net zoals Pa Salts uit de reeks ‘De Zeven Zussen’. Op haar 23ste schreef Lucinda haar eerste boek ‘Lovers en players’ en werd ze zwanger van haar eerste kind. In de jaren daarna volgden nog verschillende boeken tot ze in 2012 begon aan de immens populaire reeks ‘De zeven zussen’.

“Everyone else out there in the world knew who they were, they carried their histories inside them everywhere they went; whereas she was just an empty husk of nothing masquerading as a human being.” 

Het verhaal

De Zilverboom gaat over Greta. Greta is een oudere dame die jaren geleden haar geheugen is verloren na een tragisch ongeluk. Sinds die noodlottige avond kan ze zich niets meer herinneren, tot ze op Kerstavond in Marchemont Hall op een grafsteen stoot. De grafsteen van haar overleden zoon. Voor het eerst in 30 jaar komt er een herinnering naar boven. Zullen er nog komen? 

“It’s a bit like running a marathon, isn’t it? It’s only when you reach the finish line that you have time to collapse.” 

Mijn mening

Eén element die steeds terugkomt in de boeken van Lucinda Riley is het verhaal van generaties. In dit boek is dit niet anders. Het eerste deel gaat echt over Greta, daarna lees je over het leven van Cheska en vervolgens over het leven van háár dochter (dus de kleindochter van Greta, Ava). Doordat ik met Cheska geen klik had las dit boek veel minder vlot dan de andere verhalen die Lucinda Riley schreef. Toch is Cheska een belangrijk personage, die het verhaal diepte en spanning geeft waardoor je als lezer het boek bijna niet weg kan leggen.  Tevens brengt haar karakter op het einde een hoop vragen en fantastische twist met zich mee.

Titel: De Zilverboom
Originele titel: The Angel Tree
Auteur: Lucinda Riley
Uitgever: Xander Uitgevers BV
Verschenen: 2020
Pagina’s: 541 pagina’s
Genre: Roman 
Trefwoorden: familieroman, alleenstaande moeder, geheugenverlies, mentale problemen, familierelaties, rouw, schizofrenie
Score: ★★★✩✩ 3,5 sterren

Dit vind je misschien ook leuk...

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *