Blog Op stap Reizen

Op stap …. van Ieper naar Zonnebeke

In de reeks ‘Op stap’ vertel ik jullie meer over mijn tocht van de afgelopen week. Doorgaans kies ik voor een wandeling, deze week verkoos ik een fietstochtje in combinatie met een museumbezoek. De fietstocht leidt me van Ieper naar Zonnebeke en via Zillebeke terug naar Ieper. 

Praktische informatie

Vertrekpunt: Knooppunt 39 
Duur van de tocht: 2 uur 30 min 
Fietsafstand: 37 km
Gezelschap: Geen 
Gevolgde route: Zelfsamengestelde route 

Mijn mening over deze uitstap …

Op zaterdag 20 maart 2021 spendeerde ik 24h offline en hoe kon ik die beter invullen dan met een fietstochtje in de natuur. Ik vertrok in het centrum van de stad Ieper met een rugzak, een camera en een stukje papier waarop ik enkele knooppunten had neergeschreven. Na een tiental minuutjes fietsen ruilde ik het centrum in voor een prachtig uitzicht over West-Vlaamse velden. Af en toe parkeerde ik mijn fiets aan de kant van de weg nam ik een foto of las ik een bordje over één van de vele veldslagen die er honderd jaar geleden hadden plaatsvonden.

Na een uurtje fietsen kwam ik aan in Kasteelpark Zonnebeke. In het kasteelpark ligt het Memorial Museum Passchendaele 1917, een museum die de de Slag om Passchendaele (derde slag om Ieper) in 1917 behandelt.  Bij het museum horen loopgraven en een nagebouwde dug-out. Zeker een bezoekje waard! Na mijn bezoek aan het museum sprong ik op de fiets en reed ik richting het Polygonebos waar wandelaars kunnen genieten van een heerlijke wandeling. Vanuit het Polygonebos reed ik richting de Palingbeek en daarna terug richting Ieper. Na ongeveer 37 km kwam ik thuis met zadelpijn, prachtige foto’s en vooral veel zin in mijn volgende avontuur.

1 Reactie

  1. Greta Frans zegt:

    Fobe ,het is leuk te zien en te lezen wat jij doet ,ik wens je in alles verder veel geluk

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *