Blog Boeken Roman

Boekenrecensie. Parel – Lucinda Riley

Toen ik het boek ‘Parel’ in mijn plaatselijke bibliotheek zag liggen sprong ik een gat in de lucht. Zo blij was ik dat ik een nieuw verhaal mocht lezen uit de ‘Zeven zussen serie’, mijn favoriete reeks van het moment. 

De auteur

Lucinda Riley is geboren in Ierland, maar als zesjarige verhuist naar Engeland. Daar schreef ze, las ze, ging ze naar de balletles en kroonde ze zichzelf tot prinses. Haar vader reisde veel naar het buitenland voor zijn werk en was niet veel thuis. Onverwachts stierf hij tien jaar geleden net zoals Pa Salts uit de reeks ‘De Zeven Zussen’. Op haar 23ste schreef Lucinda haar eerste boek ‘Lovers en players’ en werd ze zwanger van haar eerste kind. In de jaren daarna volgden nog verschillende boeken tot ze in 2012 begon aan de immens populaire reeks ‘De zeven zussen’.

“Negative thought brings negative action.” 

Het verhaal

‘Parel’ is het vierde boek in de Zeven Zussen serie van Lucinda Riley. Dit boek gaat dieper in op het leven van Celaeno. Celaeno of CeCe heeft altijd het gevoel gehad dat ze nergens bij hoorde, behalve dan bij haar zusje Star. Maar nu haar zusje Star een nieuw leven opbouwt zonder haar, verlaat ze Londen in een poging om haar verleden te ontrafelen. De enige aanwijzing die ze heeft is een zwart-witfoto en een naam van een vrouw die jaren geleden in Australië leefde. 

“Remember that panic stifles your instincts and makes you blind.”

Mijn mening

Alhoewel ik de Zeven Zussen serie niet op volgorde lees, merk ik daar normaalgezien tijdens het lezen van een boek bitter weinig van. Dit boek was anders. CeCe groeide heel close op samen met Star waardoor het fijn was geweest om eerst haar verhaal te lezen. Het gemis van het achtergrondverhaal van Star doet echter niets af aan het plezier bij het lezen van dit boek. Australië is voor mij een onbekend land en dankzij dit verhaal kreeg ik meteen een kleine geschiedenisles. Zo kwam ik te weten dat het land in 1770 werd binnengevallen door ontdekkingsreiziger James Cook die het eiland als strafkolonie gebruikte waardoor witte mannen de macht kregen over de plaatselijke bevolking, de aboriginals. Ondanks de prachtige geschiedenisles die Lucinda in dit boek brengt had ik met het verhaal minder voeling dan bij Maia (deel 1), Ally (deel 2) en Electra (deel 6).

Titel: Parel 
Originele titel: The Pearl Sister
Auteur: Lucinda Riley 
Uitgever: Xander Uigevers
Verschenen: 2018
Pagina’s: 587 pagina’s 
Genre: Roman
Trefwoorden: De Zeven zussen, Liefde, Familie, Identiteit, Chicklit, Australë, Abourginals, Racisme, Slavernij

Dit vind je misschien ook leuk...

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *