Bewust leven Blog Ecoalternatief

Ecoalternatief. Bambaw Metal Safety Razor

Stapje voor stapje probeer ik mijn badkamer om te toveren tot een zero waste paradijs. Mijn maandverbanden werden een tijdje geleden ingeruild voor een menstruatiecup. Mijn tandenborstel werd vervangen door een bamboo exemplaar en mijn scheermes werd vervangen door een metalen variant. Waarom? Dat lees je hieronder. 

Wat is het Bambaw Metal Safety Razor?

Plastiekvrij scheren kan met Bambaws stijlvolle metalen scheermes. Een scheermes met een lange en geribbelde handgreep voor een stevige grip en vlijmscherpe mesjes. Deze mesjes irriteren de huid niet en leveren een gladde scheerbeurt voor mannen en vrouwen op.  Het Bambaw Metal Safety Razor is verkrijgbaar in verschillende webshops (waaronder Ecossentials) voor 19,95 euro in de kleuren zilver, zwart en roségoud. 

Impact op het milieu

In de Verenigde Staten worden er ongeveer twee miljard wegwerpscheermesjes per jaar weggesmeten. Simpelweg omdat een plastic wegwerkscheermesjes slechts vijf tot zeven keer gebruikt kan worden voor hij bot word en onbruikbaar word.  Daarna draagt hij net als je bus scheerschuim mee aan een grote wereldwijde plastiek soep. 

Mijn ervaringen

Enkele maanden geleden kocht ik op de website Ecossentials een Bambaw Metal Safety Razor. Na enkele maanden testen som ik hieronder voor jou de voordelen en nadelen van het product op. Zo kan jij inschatten of dit ecoalternatief iets voor jou is. 

Voordelen

  • Aangezien je de houder maar één keer moet aankopen en enkel de mesjes hoeft te vervangen is een metalen scheermes een stuk milieuvriendelijker.
  • De metalen messen slijten minder snel dan bij zijn plastieken variant. 
  • Persoonlijk vind ik een metalen scheermes een stuk stijlvoller dan zijn plastieken variant.
  • Dit metalen scheermees is erg gebruiksvriendelijk en maakt je benen gladder dan een plastieken scheermes. 

Nadelen 

  • Af en toe snij je jezelf met het scheermes. 
  • Dit scheermes moet je leren kennen en zacht behandelen. 
  • Het scheermes is iets duurder dan zijn plastieken variant, maar bespaart je een hoop geld op termijn. 

Wat vind jij van dit ecoalternatief? 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *