Blog Boeken Young Adult

Boekenrecensie. Crossed – Ally Condie

Toen ik een tijdje geleden het eerste boek uit de ‘Matched’ triologie uitleende bij mijn plaatselijke bibliotheek, nam ik gelijk het vervolgboek ‘Crossed’ mee. Benieuwd wat ik ervan vond? Lees dan zeker hieronder verder.

De auteur

Ally Condie, volledig Allyson Braithwaite Condie, is geboren op 2 november 1978 in de Amerikaanse staat Utah. Ze begon haar carrière als leerkracht Engels na het behalen van een diploma aan ‘Brigham Young University’. In 2008 schreef ze haar eerste boek ‘Freshman for President’. Dit boek werd gevolgd door verschillende andere bekende en minder bekende boeken. 

“In the end you can’t always choose what to keep. You can only choose how you let it go.” 

Het verhaal

‘Crossed’, het tweede verhaal uit de Matched triologie, volgt Cassie en Ky verder vanaf het moment dat Ky door de Unie is  afgevoerd naar de Buiten Provincie om te vechten zonder wapens. Cassie wil hem achterna gaan. Maar is ze sterk genoeg om te overleven zonder de Autoriteiten? Zal ze Ky vinden (voor hij sterft aan één van de gevechten)? En welke rol zal Xander spelen in haar leven? 

“I climb into the dark for you.

Are you waiting in the stars for me?” 

Mijn mening

In het boek ‘Crossed’ leer ik Cassie en Ky beter kennen. Ik werd geïntroduceerd aan nieuwe karakters en liet anderen achter. Af en toe kwam er een krop in de keel naar boven. Maar bovenal genoot ik enorm van het verhaal en de fantasiewereld van Ally Condie. Ik kan niet wachten om aan ‘Reached’ te beginnen. 

Titel: Crossed
Originele titel: Crossed
Auteur: Ally Condie
Uitgever: Drukkerij Wilco
Verschenen: 2010
Pagina’s: 285 pagina’s
Genre: Young Adult
Trefwoorden: Science Fiction, Romantiek, Identiteit, Liefde, Totalitarisme
Score: ★★★✩✩ 3,6 sterren

Dit vind je misschien ook leuk...

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *