Blog Op stap Reizen

Op stap …. in het Zoniënwoud

Eén van mijn ‘goede voornemens’ voor 2021 is om meer te gaan wandelen, langer te gaan wandelen en mijn streek echt te gaan verkennen. Om mezelf te motiveren wil ik elke week een blogbericht ‘Op stap in …’ publiceren, waarin ik vertel over mijn tocht van de afgelopen week. Deze week schrijf ik over mijn wandeling in het Zoniënwoud. 

Praktische informatie

Parking: Kasteel van Groenendaal, Duboislaan 1
Duur van de wandeling: 1 uur en 16 minuten
Wandelafstand: 5,06 km
Gezelschap: Geen 
Gevolgde route: Een variant op de Ruusbroec wandeling van 5,7 km

Mijn mening over deze uitstap …

Het Zoniënwoud is een uitgestrekt bos van ongeveer 4400 ha groot, ten zuiden van de stad Brussel. Toen ik vorige week in de streek rond Sint-Genius-Rode op ontdekking ging reed ik verschillende keren door het bos, maar stopte er nooit. Tot de laatste dag. Toen parkeerde ik mijn auto aan het Kasteel van Groenendaal en ging op pad. Ik was nog maar net vertrokken toen ik tijdens het maken van een foto mijn lensdop in het water liet vallen. Na enkele tevergeefse pogingen gaf ik het op en liep ik verder. Eerst wandelde ik ongeveer parallel met de baan waardoor ik me ergerde aan het geluid van de wagens die er aan 50 km/ uur voorbij zoefden. Gelukkig liep het pad al snel dieper het bos in, verder van de openbare weg. Waardoor ik eindelijk kon genieten van de rust en stilte die de natuur met te bieden had. Af en toe werd mijn gedachtenstroom onderbroken door een wandelaar of mountainbiker, maar gelukkig niet vaak. Zeker niet voor een zaterdag! Na een tijdje besloot ik om terug te keren naar de parking. Ik had immers nog een drukke dag voor de boeg! 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *