Blog Boeken Young Adult

Boekenrecensie. De ijzeren engel – Cassandra Clare

Jaren geleden las ik verschillende boeken uit de serie ‘De kronieken van de Onderwereld’. Toen ik via Haily, de Youtuber achter het kanaal van ‘Hailey in Bookland’ te weten kwam dat de serie ‘De Helse Creaties’ vooraf gaat aan de populaire reeks kon ik niet anders dan de reeks meteen in huis te halen. Ik begon met het eerste boek uit de serie, genaamd ‘De ijzeren engel’. 

De auteur

Judith Rumelt, beter bekend als Cassandra Clare, werd geboren op 27 juli 1973 in Tehran (de hoofdstad van Iran). Als kind reisde ze vaak en bracht ze veel tijd door in Zwitserland, Engeland en Frankrijk.  Voor de middelbare school verhuisde ze richting Los Angeles, waarna ze haar tijd verdeelde tussen Californië en New York Ze werkte er voor diverse magazines zoals The Hollywood Reporter. In het jaar 2000 begon ze aan haar carrière als schrijfster met het schrijven van fanfiction. Haar populairste fanfiction zijn ‘The Draco triologie’ (gebaseerd op Harry Potter) en ‘The Very Secret Diaries’ ( gebaseerd op The Lord of the Rings). In 2007 bracht ze haar eerste eigen werk uit genaamd de ‘Stad van beenderen’, het eerste deel van de serie ‘De kronieken van de Onderwereld’.

“One must always be careful of books,” said Tessa, “and what is inside them, for words have the power to change us.” 

Het verhaal

‘De ijzeren engel’ vertelt het verhaal van de zestienjarige Tessa die van New York naar Londen reist in de hoop om haar broer te vinden. In de Londense onderwereld krioelt het echter van vampieren, heksen en andere bovennatuurlijke wezen. Gelukkig zijn er schaduwjagers, vastberaden om de wereld te ontdoen van alle demonen en orde te brengen in de chaos. Tessa vlucht naar hen in de hoop om zichzelf te beschermen en haar broer te vinden. 

“Will looked horrified. “What kind of monster could possibly hate chocolate?” 

Mijn mening

Toen ik Hailey over deze serie hoorde vertellen kreeg ik heimwee naar de schaduwwereld die beschreven werd in de ‘De kronieken van de Onderwereld’. Maar tijdens het lezen van dit boek verdween dit gevoel meteen. Ik kwam terug in contact met heksenmeester Magnus Bane en leerde de vader van Alec Lightwood kennen. 

“If no one in the entire world cared about you, did you really exist at all?” 

Niet alleen oude karakters kwamen terug, ook de hele fantasiewereld waarin ‘De kronieken van de Onderwereld’ zich afspelen. Gelukkig kon Cassandra in deze reeks een leuke mix maken tussen die wereld en de stad Londen in de 19e eeuw, anders zouden de series misschien iets te veel op elkaar lijken. Hoogstaande literatuur hoef je in dit boek niet te verwachten. Toch kan ik dit boek iedereen aanraden die op zoek is naar een gemakkelijk verhaal die je even meeneemt naar een andere wereld. 

Titel: De ijzeren engel
Originele titel: Clockword engel
Serie: De helse creaties
Auteur: Cassandra Clare 
Uitgever: Uitgeverij Moon (Overamstel uitgevers BV)
Verschenen: 2015
Pagina’s: 445 pagina’s
Genre: Young Adult/ Fantasy
Trefwoorden: Tienerroman, Demonen, Liefde, Schaduwjagers, Londen, 19e eeuw 
Score: ★★★✩✩ 3,0 sterren

Dit vind je misschien ook leuk...

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *