Bewust leven Blog Ecoalternatief

ECOALTERNATIEF. Bambook notitieboek

In december 2020 besloot ik na maanden twijfelen, om mezelf een Bambook notitieboek cadeau te doen. Ik ging naar hun website, stelde mijn eigen notitieboek samen en plaatste de bestelling. Enkele dagen later kwam hij toe en sindsdien gebruik ik hem bijna elke dag. 

Wat is het Bambook notitieboek?

Bambook maakt duurzame notitieboeken met uitwisbare whiteboard pagina’s. Op de pagina’s schrijf je met een handige uitwasbare stift, daarna digitaliseer je je notities met de Bambook applicatie om vervolgens de volledige pagina uit te wissen met een doekje of de gum op de stift. Dankzij dit product hoef je dus nooit meer een nieuw notitieboek te kopen.

Impact op het milieu

Elke vijf jaar stijgt de papierconsumptie met 20%! In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wordt er elk jaar ongeveer 60 000 ton papier- en kartonafval opgehaald, dat afkomstig is van kantooractiviteiten. En dat heeft zijn impact op ons milieu. Bomen worden gekapt ( 42 % van alle bomen die voor industrieel gebruik worden geoogst gaan naar het maken van papier), veel water wordt gebruikt (de pulp- en papierindustrie is de grootste industriële gebruiker van water) en vervuilt. Gelukkig is er veel dat je zelf kan doen. Je kunt een sticker plakken om advertenties te vermijden, oud papier hergebruiken, een duurzaam notitieboek kopen, …. . Meer tips lees je binnenkort in een blogpost. 

Voordelen en nadelen

Voordelen van het gebruik van een Bambook notitieboek.

  • Het gebruik van dit notitieboek is goed voor het milieu en het klimaat.
  • Het Bambook notitieboek heeft een tof design.
  • Het notitieboek weegt niet veel waardoor het handig is om mee te nemen.
  • In tegenstelling tot bij een whiteboard veeg je de tekst niet uit door erover te gaan met je handen.

Nadelen van het gebruik van een Bambook notitieboek.

  • Je gebruikt jarenlang hetzelfde notitieboek waardoor je het niet kan rechtvaardigen om een nieuw te kopen in de plaatselijke boekhandel.
  • De applicatie werkt niet zo handig. De synchronisatie van de bestanden op je verschillende apparaten laat nog te wensen over en het vergt tijd om de applicatie onder de knie te krijgen.
  • De pagina’s voelen niet aan als papier en de stift niet als een pen.
  • Als je de stift even laat liggen (zonder dop) droogt hij enorm snel uit. 
  • Als je vaak op een bepaalde pagina werkt vervaagt de stift erg snel. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *