Blog Boeken Roman

Boekenrecensie. Vele hemels boven de zevende – Griet Op de Beeck

Toen ik enkele maanden gelezen het boek ‘Gij nu’ las, besloot ik om het hele oeuvre van Griet Op de Beeck te verkennen. Ik begon met het boek ‘Vele hemels boven de zevende’, een boek die verfilmd werd in 2017. 

“Omdat nooit meer wel heel erg lang is” 

De auteur

De schrijfster van dit boek, Griet Op de Beeck is geboren op 22 augustus 1973 in de Antwerpse stad Turnhout. In 2004 begon Griet haar journalistieke carrière bij Humo. Na vier jaar, in 2008, stapte ze over naar ‘De Morgen’. Op 31 januari 2013 debuteerde ze met het boek ‘Vele hemels boven de Zevende’. Haar debuutroman was meteen een schot in de roos, in juni 2013 werd namelijk bekend gemaakt dat de roman verfilmd zou worden door regisseur Jan Matthys. Verder schreef Griet de boeken: ‘Kom hier dat ik u kus’, ‘Gij nu’, ‘Het beste wat we hebben’ en ‘Let op mijn woorden’. Boeken die één voor één lovende reacties mochten ontvangen van recensenten en haar lezers.

“Het vervelende met gedachten is dat je ze niet kan ont-denken.” 

Het verhaal

In het boek ‘Vele hemels boven de zevende’ volgen we het verhaal van Lou, Eva, Elsie, Casper en Jos. Vijf uiteenlopende figuren, die met elkaar verbonden zijn. Ze ervaren intens geluk en overweldigend verdriet. Twijfels over het leven die ze tot nu toe geleefd hebben en het leven die nog voor hen ligt. Liefde en vriendschap. Of het gebrek daaraan. 

“Als je lang genoeg wacht, hoef je niet te kiezen.” 

Mijn mening

In dit boek weet Griet, net zoals in haar andere boeken, me te betoveren met de Nederlandse taal. Het is een boek boordevol quotes, prachtige woorden en unieke karakters. Een karakter die er voor mij bovenuit sprong was Eva. Net zoals Eva voelde ik me tijdens het lezen van dit boek somber, waardoor ik me enorm kon inleven in haar gedachten.

“Hoe dat precies moet, leven, daar ben ik nog niet helemaal achter, maar ik kan redelijk goed doen alsof. Dat is een begin, vind ik.” 

Titel: Vele hemels boven de zevende
Auteur: Griet Op de Beeck
Uitgever: Prometheus
Verschenen: Januari 2013
Pagina’s: 271 pagina’s 
Genre: Roman
Trefwoorden: Liefde, Familie, Depressie, Relaties, Ontrouw
Score: ★★★★✩ 4,6 sterren

Dit vind je misschien ook leuk...

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *