"> Mijn intenties voor 2021 - FYGGE
Bewust leven Blog

Mijn intenties voor 2021

Na mijn terugblik op mijn doelen voor 2020, is het nu tijd om vooruit te kijken. In deze post deel ik wat mijn intenties zijn voor het nieuwe jaar. Deze ga ik na het schrijven van deze post inkaderen, zodat ik in tegenstelling tot vorig jaar mijn doelen/voornemens niet al na een week uit het oog verlies.

Vaker tweedehands kopen

Tweedehands kopen draagt niet alleen bij tot een circulaire economie, maar ook tot een vollere portefeuille. Daarom wil ik in 2021 voornamelijk tweedehands items kopen met uitzondering van items zoals ebooks en Sims 4 paketten. 

Werken aan mijn gezondheid

Tot nu toe had ik niet zo veel goede leefgewoontes. In 2021 wil ik daar verandering in brengen. Door vaker te gaan sporten, bewuster om te gaan met voeding, regelmatig zelf te bakken, minder kant-en-klare maaltijden kopen, cursussen volgen, … . 

Investeren in mezelf

Tot voor kort vond ik investeren in mezelf niet zo belangrijk. Het leek me weggegooid geld. Sinds kort denk ik daar anders over. Investeren in jezelf zorgt er namelijk voor dat je meer zelfkennis hebt, je vaardigheden ontwikkeld worden en je proactiever gaat veranderen.

Van Fygge een onderneming maken

Komend jaar ga ik enorm veel tijd investeren in Fygge, mijn eigen onderneming. Ik ben één van de deelnemers van het Labotraject van Starterslabo in West-Vlaanderen waardoor ik de kans krijg om de komende 18 maanden me volledig te focussen op de uitbouw van mijn eigen onderneming. Hou dus zeker deze website in het oog! Er komt heel veel nieuws aan. 

Elke maand een nieuw recept uitproberen uit een kookboek

Dit voornemen stond vorig jaar ook al op mijn lijstje. Toch kan hij ook dit jaar niet ontbreken omdat nieuwe recepten uitproberen ervoor zorgt dat ik nieuwe smaken leer kennen, mijn kookvaardigheid verhoog en bewuster met voeding bezig ben. 

Vaker tijd nemen om mijn week te plannen

In februari 2020 schreef ik me in voor de plantraining van Structuurjunkie en kocht ik de structuurjunkie planner. Ik plande regelmatig mijn weken in, maar in het plannen ontbrak het me nog aan structuur. Tot nu toe werkte ik immers voor een werkgever waardoor mijn dagen vaak bepaald werden. In 2021 wordt ik mijn eigen werkgever waardoor ik mijn eigen structuur kan bepalen en mijn eigen routines zal moeten ontwikkelen.

Vaker stilstaan

Op vakantie in de Ardennen en de Kempen voelde ik me fijner aangezien ik er de tijd nam om tot rust te komen, minder tijd online aanwezig te zijn, vaker te creëren en me regelmatig in de natuur terugtrok. In 2020 heb ik echter gemerkt dat je daarvoor niet hoeft te vluchten. Ook thuis kan ik vaker de tijd nemen om even stil te staan, mijn telefoon weg te leggen en een goed boek erbij te nemen.

Elke week een wandeling

In de blogserie ‘Op stap’ die sinds kort elke vrijdag online komt, kon je al zien dat één van mijn goede voornemens is om elke week een wandeling van 5 km of langer te maken. Een wandeling brengt me helemaal tot rust, dichter bij de natuur en zorgt voor een betere gezondheid. 

70 boeken lezen

Net zoals voorbije jaren heb ik me dit jaar ingeschreven voor de ‘Goodreads reading challenge’. Het doel is in de komende 12 maanden 70 verschillende boeken te lezen. Ben je benieuwd of ik dit zal halen? Volg dan zeker mijn bookstagram @fyggeleest. 


Waar ga jij komende tijd mee aan de slag?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *