Bewust leven Blog

Een terugblik op mijn doelen voor het jaar 2020

In de eerste maanden van 2020 formuleerde ik enkele doelen waar ik het afgelopen jaar naar toe wilde werken. Toen had ik echter nog geen idee wat dat jaar me zou brengen. Gelukkig want het is een bijzonder jaar geweest. Op naar een beter 2021. 

In juli gaf ik jullie al een update rond mijn doelen voor 2020. Toen heb ik onderstaande doelen laten vallen. Wil je weten waarom? Klik dan hier

  • 5K lopen tijdens de Disneyland run
  • Zij of Haar tot een hoger niveau tillen
  • Eén maand elke dag bloggen
  • Gaan snorkelen
  • Een auto huren om een ander land te gaan ontdekken
  • Verdubbelen van mijn YouTube abonnees
  • Een reis maken buiten Europa
  • Een berg beklimmen

Gelukkig bleven er nog genoeg doelen over. Tijd om deze één voor één te bespreken. 

Mijn gewicht onder 100 kg krijgen

Omwille van verschillende factoren (waaronder de lockdown en emotie-eten) is dit niet gelukt, maar geen nood. Eind december heb ik me ingeschreven voor twee verschillende online cursussen die focussen op een gezondere levensstijl. In 2021 ga ik hiermee dus nog aan de slag. 

Mijn Instagram volgers verdriedubbelen

Zoals ik in de update vermeldde werd het Instagram account voor ‘Zij of Haar’ samen met  de blog stopgezet. In april 2020 creëerde ik een nieuw account genaamd ‘fygge.be’. Dit account had in juli 69 volgers, nu heb ik er 96. Geen verdubbeling, maar niet slecht. 

65 boeken lezen

Net zoals in 2016, 2017, 2018 en 2019 deed ik in 2020 terug mee aan de ‘Goodreads Reading Challenge’. Deze challenge motiveert me al jaren om meer boeken te lezen. Afgelopen jaar las ik 65 boeken uit. Vier boeken meer dan in 2019, negentien meer dan in 2018 en precies genoeg om ook de challenge van dit jaar te halen. Al was het erg nipt. Op 20 december had ik nog 4 boeken nodig om mijn doel te behalen. 

Elke maand één nieuw recept uitproberen

Afgelopen maanden heb ik zeker geëxperimenteerd met nieuwe grondstoffen, nieuwe producten en nieuwe recepten. Of ik elke maand minstens één nieuw recept heb uitgeprobeerd kan ik niet zeggen. Toch ben ik enorm trots op mezelf aangezien ik vroeger een kind was die nooit iets nieuws wou proberen. 

Een sjaal of muts breien

Ik kan met erg veel trots melden dat ik dit doel voltooid heb! Ik heb een hoofdband gebreid in de winter van 2020, die ik al met veel plezier heb gedragen. Momenteel ben ik bezig met een volgend breiwerkje. Al benieuwd naar het resultaat?  Volg me even op Instagram, zo hoef je niets te missen. 

Een wandelroute wandelen van minimaal
7 km

Afgelopen zomer wandelde ik langs het kanaal Komen – Ieper. Dat was een wandeling van +/- 14 km dus dit wil zeggen dat ik dit doel kan afvinken.  Het was een prachtige wandeling en toen ik thuis kwam was ik zo trots op mezelf. Nog nooit had ik zo ver gewandeld! Ondertussen heb ik nog veel meer korte en lange wandelingen gemaakt . Het smaakt zeker naar meer.

Eén maand plastiek vrij leven

De maand ‘Mei plasticvrij’ viel dit jaar midden in de coronaperiode. Waardoor plastiekvrij door het leven gaan zwaarder werd. De markt was gesloten, verre verplaatsingen werden beperkt, … . Dus nam ik de beslissing om deze challenge nog even uit te stellen naar augustus of september. Ondertussen zijn we maanden verder en heb ik hem nog steeds niet voltooid. Doe ik hem later nog? Of blijf ik gewoon bewust letten op wat ik koop?

Minstens twee weken volledig veganistisch

Check! In dit blogbericht kan je lezen dat ik in de maand maart mezelf heb uitgedaagd om één maand lang veganistisch te eten. Ik schrijf er over mijn bevindingen, mijn favoriete vegan producten, de impact die ik gemaakt heb op het milieu, … . Kortom zaken die ik in de toekomst zeker wil gaan meenemen. 

Elke zondag mijn week plannen

Begin 2020 heb ik af en toe mijn weken vooraf gepland, maar niet zo vaak. In 2021 wil ik dit terug gaan opnemen. Plannen helpt me namelijk om aan mijn lange termijn doelen te werken, rust in mijn hoofd te vinden en tijd vrij te maken voor mezelf. 

Netwerken

Sniff! Ook dit kwam er niet van, alle netwerkborrels werden vanaf maart afgelast. Binnenkort neem ik echter deel aan een online netwerk evenement van Start & Go. 

Stilstaan bij de kleine dingen in het leven

Dit is iets waar ik elke dag aan werk door middel van mijn ‘gelukboekske’. Dit is een schriftje waar ik elke dag drie dingen op schrijf die me gelukkig maken. Aan het einde van elke maand deel ik een aantal punten uit het schriftje op mijn blog. Mijn geluksmomentjes van de maand december kan je hier terug vinden. 

Werken met affirmaties 

Dit moet ik zeker vaker gaan doen. Ik zie de kracht van affirmaties in, toch ben er veel te weinig mee bezig. Tijd om daar verandering in de brengen. Hebben jullie tips om dit in mijn avondroutine te verwerken? 

Had jij doelen gesteld voor 2020? 

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.