Blog Op stap Reizen

Op stap in …. De Galgebossen

Eén van mijn ‘goede voornemens’ voor 2021 is om meer te gaan wandelen, langer te gaan wandelen en mijn streek echt te gaan verkennen. Om mezelf te motiveren wil ik elke week een blogbericht ‘Op stap in …’ publiceren, waarin ik vertel over mijn tocht van de afgelopen week. Deze week schrijf ik over mijn wandeling in en rond de Galgebossen te Poperinge. 

Praktische informatie

Parking: Gasthuisstraat 3, 8906 Ieper
Duur van de wandeling: 2 uur en 11 minuten
Wandelafstand: 6,97 km
Aantal stappen: 9857 stappen
Gezelschap: geen
Gevolgde route: Galgebossen wandelroute van Westtoer

Mijn mening over deze uitstap …

Ik was al een hele week aan het twijfelen waar ik zou gaan wandelen. Na lang zoeken en twijfelen kwam ik uit bij de Galgebossen in Poperinge. Ik reed er afgelopen zondag naartoe toen er nog niemand anders wakker leek te zijn. Ik trok mijn wandelschoenen aan en ging op stap.  Meteen voelde ik het kraken van het ijs onder mijn voeten. Afgelopen nacht had het namelijk gevroren waardoor het pad bevroren was. Dat was een groot geluk want mocht dit niet zo zijn geweest was het wandelpad één al modder. Niet zo handig als je door wil wandelen. Ondanks de modder kan ik iedereen deze wandeling in de lente/zomer zeker aanraden. Je wandelt door een prachtig bos, langs de velden en via boerenweggetjes. Een ideale combinatie om helemaal tot rust te komen en als je net zoals ik het geluk hebt om iets tussen de bomen zien weg te springen (Zou het een ree of een haas geweest zijn?) kan je dag niet meer stuk.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *