Blog Boeken Roman

Boekenrecensie. Drie wensen – Liane Moriarty

Enkele dagen geleden slenterde ik door mijn plaatselijke bibliotheek op zoek naar mijn volgende boek. Ik wandelde richting de boeken die net waren binnengekomen, waar mijn oog meteen sprong op het boek ‘Drie wensen’ van Liane Moriarty. Aangezien ik erg had genoten van het boek ‘Grote kleine leugens’ nam ik het mee. 

De auteur

Liane Moriarty is 53-jarige auteur uit Australië. Momenteel heeft ze 8 verschillende boeken op haar naam staan, inclusief de New York Times best seller ‘Grote Kleine Leugens’. In 2017 werd deze bestseller door HBO omgezet in de serie ‘Big Little Lies’, met in de hoofdrol Shailene Woodly, Nicole Kidman en Reese Witherspoon.

Het verhaal

‘Drie wensen’ vertelt het verhaal van de Kettle drieling. Drie meisjes die dan wel op elkaar mogen lijken, maar toch zo verschillend zijn. Lyn is een zakenvrouw die moeite heeft om de juiste balans te vinden tussen het (stief)moederschap, haar werk en haar huwelijk. Cat lijkt haar leven op orde te hebben met een perfect huwelijk, maar heeft niet in de gaten dat haar man een geheim verbergt dat hun leven helemaal op zijn kop zal zetten. En dan is er nog Gemma, een losbol die niet lijkt te weten wat ze wil. Elke paar maanden verandert ze van vriend, baan en huis. 

Mijn mening

In dit boek werkt Liane net zoals in het boek ‘Grote kleine leugens’ met getuigenissen. Verhalen van vluchtige passanten zonder de kennis die jij als lezer hebt. Heerlijk vind ik dat. Het doet me afvragen wat ze over mij zouden schrijven. Ah, misschien is het goed dat ik dat niet weet. 

Liane heeft een manier om met haar woorden emotie in dit boek over te brengen.  Verschillende keren moest ik lachen omdat de band die de Kettle zussen hebben me af en toe deed denken aan de band die ik met mijn zus heb. De liefde, maar ook de haat tussen de zussen is heel herkenbaar.  

Titel: Drie wensen
Originele titel: Three wishes
Auteur: Liane Moriarty
Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers Amsterdam
Verschenen: 2017
Pagina’s: 394 pagina’s
Genre: Roman
Trefwoorden: Chicklit, Zussen, Relaties, Feeling, Zwangerschap, Misbruik, Miskraam, Drieling
Score: ★★★✩✩  3,5 sterren

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. nog niet gelezen.
    klinkt intersant

    1. Echt de moeite!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *