Blog Koken

Recept. Vegan Appelcake

Appelcake is een echte Vlaamse klassieker, daarom tover ik hem hieronder om naar een veganistische versie. Zo kan iedereen van dit gebak genieten op een regenachtige herfstdag.

Ingrediënten

  • 80 g kristalsuiker
  • 100 g rietsuiker
  • 80 g amandelyoghurt 
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 160 ml ongezoete amandelmelk 
  • 300 g bloem zelfrijzend
  • 1 zakje kristalsuiker
  • Speculaas kruiden
  • Kaneel kruiden 
  • 3 appelen

Hoe ga je tewerk? 

  1. Klop in een mengkom de zonnebloem met de rietsuiker, de kristalsuiker, de ongezoete amandelmelk en de vanillesuiker tot een luchtig mengsel
  2. Voeg hier de zelfrijzende bloem en de amandelyoghurt aan toe en klop alles stevig door.
  3. Meng vervolgens de speculaaskruiden en kaneelkruiden naar wens onder het beslag.
  4. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Verwijder de bruine plekken van de appels, snij de appels vervolgens in acht partjes en duw ze in de cake. 
  5. Bak de cake 15 minuten in  een voorverwarmde oven op 175°C.  Controleer na 35 minuten met een metalen prikker. Als de metalen prikker droog uit de cake komt is hij klaar, anders laat je hem nog even verder bakken. 
  6. Laat de cake op een rooster afkoelen.
  7. Serveer de appelcake met wat bloemsuiker en een toets vegan slagroom.
  8.  Smakelijk!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *