Appelcake is een echte Vlaamse klassieker, daarom tover ik hem hieronder om naar een veganistische versie. Zo kan iedereen van dit gebak genieten op een regenachtige herfstdag.
Ingrediënten
- 80 g kristalsuiker
- 100 g rietsuiker
- 80 g amandelyoghurt
- 80 ml zonnebloemolie
- 160 ml ongezoete amandelmelk
- 300 g bloem zelfrijzend
- 1 zakje kristalsuiker
- Speculaas kruiden
- Kaneel kruiden
- 3 appelen
Hoe ga je tewerk?
- Klop in een mengkom de zonnebloem met de rietsuiker, de kristalsuiker, de ongezoete amandelmelk en de vanillesuiker tot een luchtig mengsel
- Voeg hier de zelfrijzende bloem en de amandelyoghurt aan toe en klop alles stevig door.
- Meng vervolgens de speculaaskruiden en kaneelkruiden naar wens onder het beslag.
- Schil de appels en verwijder het klokhuis. Verwijder de bruine plekken van de appels, snij de appels vervolgens in acht partjes en duw ze in de cake.
- Bak de cake 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C. Controleer na 35 minuten met een metalen prikker. Als de metalen prikker droog uit de cake komt is hij klaar, anders laat je hem nog even verder bakken.
- Laat de cake op een rooster afkoelen.
- Serveer de appelcake met wat bloemsuiker en een toets vegan slagroom.
- Smakelijk!