Blog Boeken Roman

Boekenrecensie. Gezien de feiten – Griet Op de Beeck

‘Gezien de feiten’ is een boek van Griet Op de Beeck die geschreven werd als boekenweekgeschenk in het kader van de Boekenweek 2018. Tijdens die boekenweek werd dit boek gratis aangeboden door boekenhandels aan hun klanten die voor een bepaald bedrag iets kochten. Het boek werd door de recensenten toen zeer slecht ontvangen, maar kreeg enthousiaste reacties van haar lezers. Benieuwd aan welke kant ik sta … 

De auteur

De schrijfster van dit boek, Griet Op de Beeck is geboren op 22 augustus 1973 in de Antwerpse stad Turnhout. In 2004 begon Griet haar journalistieke carrière bij Humo. Na vier jaar, in 2008, stapte ze over naar ‘De Morgen’. Op 31 januari 2013 debuteerde ze met het boek ‘Vele hemels boven de Zevende’. Haar debuutroman was meteen een schot in de roos, in juni 2013 werd namelijk bekend gemaakt dat de roman verfilmd zou worden door regisseur Jan Matthys. Verder schreef Griet de boeken: ‘Kom hier dat ik u kus’, ‘Gij nu’, ‘Het beste wat we hebben’ en ‘Let op mijn woorden’. Boeken die één voor één lovende reacties mochten ontvangen van recensenten en haar lezers.

Het verhaal

Dit boek gaat over Olivia, een vrouw op leeftijd voor wie opeens alles anders wordt. Na de dood van haar man, die haar jarenlang een verstikkend gevoel gaf, hapt ze naar adem. Ze laat thuis alles achter om in Afrika enkele weken vrijwilligerswerk te gaan doen. Daar ontmoet ze Daniel. Een prachtige, lieve en joviale Afrikaanse man. 

Mijn mening

Net zoals de andere boeken van Griet Op de Beeck wist dit boek me enorm te charmeren. Ik werd er helemaal in meegezogen. Elke pagina wist me te bekoren omwille van het thema die in dit boek aangehaald wordt en de prachtige  schrijfstijl van Griet.  Voor ik het wist had ik dit boek(je) uitgelezen. Toch nog maar even de laatste pagina’s opnieuw gelezen, om zeker niets te missen van dit prachtige en ontroerende verhaal.

“Ge weet toch wat mensen als ze gaan sterven het meest betreuren? De dingen die ze onuitgesproken hebben gelaten, de keuzes die ze niet hebben gemaakt, de mooie kansen die ze zichzelf hebben ontzegd, de foute constructies die ze in stand hebben gehouden, meestal omdat ze bang waren en dat niet eens durfden te onderkennen.” 

Titel: Gezien de feiten 
Auteur: Griet Op de Beeck
Uitgever: Prometheus
Verschenen: 2018
Pagina’s: 94 pagina’s
Genre: Literaire roman
Trefwoorden: Liefde, Familie, Rouw
Score: ★★★★✩  4,0

Dit vind je misschien ook leuk...

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *