Blog Boeken Young Adult

Boekenrecensie. Mijn reis met Jake – Morgan Matson

Net voor in ik de maand Augustus op staycation vertrok richting de Ardennen ging ik langs bij mijn plaatselijke bibliotheek. Daar snuisterde ik langs alle rekken op zoek naar leuke boeken om mee te nemen op vakantie. Eén van de boeken waar mijn oog op viel was het boek ‘Mijn reis met Jake’ van Morgan Matson. 

De auteur

Morgan Catherine Matson is geboren op 19 september 1981 in New York City. Ze groeide op in Greenwich, Connecticut en ging daar ook naar de middelbare school. Na het behalen van haar middelbare school diploma verhuisde ze naar Los Angeles om een theateropleidng te volgen. Deze verhuis inspireerde haar om het boek ‘Mijn reis met Jake’ te schrijven. Halverwege haar opleiding begon ze een studentenjob bij Vroman’s Bookstore en besloot ze om haar focus op het schrijven te verleggen.

“Tomorrow will be better.”

“But what if it’s not?” I asked.

“Then you say it again tomorrow. Because it might be. You never know, right? At some point, tomorrow will be better.” 

Het verhaal

‘Mijn reis met Jake’ gaat over de zeventienjarige Amy. Amy heeft een zeer moeilijk jaar achter de rug. Haar vader is drie maanden geleden overleden, haar tweelingbroer zit in een afkickkliniek en haar moeder heeft besloten om naar de andere kant van Amerika te verhuizen. Ze wil dat Amy hun auto van Californië naar hun nieuwe huis in Connecticut rijdt. Omdat Amy sinds het ongeluk van haar vader niet meer rijdt heeft ze de hulp ingeschakeld van Jake, de negentienjarige zoon van een kennis.

“The best discoveries always happened to the people who weren’t looking for them.” 

Mijn mening

‘Mijn reis met Jake’ is een erg leuk verhaal. Het einde is redelijk voorspelbaar, maar toch kan je bij het lezen van dit boek niet anders dan wegdromen. Wegdromen en verlangen naar liefde, vakanties en zomerse roadtrips door Amerika en Europa. In het boek geeft Morgan je verschillende tips voor die roadtrip door Amerika. Elk hoofdstuk begint en eindigt met een klein fragmentje uit een reisdagboek. Zo weet jij, als lezer, perfect wat er uniek is aan bepaalde staten in Amerika. 

“It’s not about the destination. It’s getting there that’s the good part.

In het boek reis je niet alleen door verschillende staten, maar ook tussen 2 verschillende tijden. Het heden en het verleden wisselen elkaar telkens af zodat je als lezer steeds meer te weten komt over de oorzaak van de dood van haar vader en het trauma die daarmee gepaard gaat. 

Titel: Mijn reis met Jake
Originele titel: Amy and Roger’s Epic Detour
Auteur: Morgan Matson
Uitgever: De Fontein
Verschenen: 2011
Pagina’s: 367 pagina’s 
Genre: Young Adult
Trefwoorden: Roman, Afscheid, Verhuizen, Reizen, Roadtrip, Verenigde Staten
Score: ★★★★✩ 4,00

Dit vind je misschien ook leuk...

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *