Bewust leven Blog Ecoalternatief

Ecoalternatief. De Ekomenu maaltijdbox

Onlangs kreeg ik de kans om de Ekomenu maaltijd box goedkoper uit testen. Deze kans greep ik meteen. Het was al een hele tijd geleden dat ik de ‘Marley Spoon’ maaltijdbox had uitgetest en was enorm benieuws naar deze.

Wat is het?

EkoMenu is een maaltijdbox programma die heel wat verschillende maaltijdboxen aanbiedt die aansluiten op jouw levensstijl en voorkeuren. De boxen zijn gevuld met lekkere en gezonde maaltijden vol biologische ingrediënten, die rechtstreeks van bij de boer komen.

Mijn ervaringen

De Ekomenu maaltijd box bood heel wat verschillende vegetarische opties aan. Niet alle opties vond ik even lekker. De légumaise , een passende en zelfgemaakte groentensaus van Ekomenu, viel in sommige boxen tegen. In andere boxen voegde hij net iets toe aan het gerecht. 

Het grootste voordeel van deze box is dat hij voornamelijk met biologische ingrediënten werkt die rechtstreeks van bij de boer komen. Zo draag je met deze box een steentje bij aan de lokale economie. Een ander voordeel is dat bijna alles in deze box onverpakt is. 

Mijn favoriete recept van de week was de verse ravioli met prei en cherrytomaatjes. Een gerecht dat ik zeker nog eens opnieuw zal maken.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *