Blog Boeken Roman

Boekenrecensie. En uit de bergen kwam de echo – Khaled Hosseini

Een tijdje geleden was het rommelmarkt hier in de buurt. Op de rommelmarkt ga ik altijd op zoek naar nieuwe boeken, tweedehands boeken zijn namelijk een stuk goedkoper dan nieuwe exemplaren. Mijn oog viel op twee boeken van Khaled Hosseini, een schrijver die ik tijdens mijn middelbare schoolcarrière heb leren kennen dankzij het boek ‘De Vliegeraar’. Ik kocht meteen beide boeken. Vandaag bespreek ik er één van, ‘En uit de bergen kwam de echo’.

De auteur

Khaled Hosseini is een Amerikaanse schrijver en arts uit Afghanistan. Jullie kennen hem waarschijnlijk allemaal van het prachtige en zeer goed verkochte boek ‘De Vliegeraar’. Dit boek werd verfilmd in 2005. In 2007 schreef hij zijn tweede boek ‘Duizend schitterende zonnen’. Dit boek heb ik ook gekocht gekocht op de rommelmarkt, in één van mijn volgende blogpost zal ik hem bespreken. Eerst wil ik het hebben over zijn derde boek die uitkwam in 2013 namelijk ‘En uit de bergen kwam de echo’.

“It’s a funny thing… but people mostly have it backward. They think they live by what they want. But really, what guides them is what they’re afraid of. What they don’t want.”

Het verhaal

Het boek vertelt het verhaal van Pari, een driejarig meisje uit een dorpje in Afghanistan. Samen met haar boer Abdullah en haar vader trekt ze naar de hoofdstad Kabul, niet wetende dat ze daar verkocht zal worden aan een rijk maar kinderloos echtpaar. Deze gebeurtenis zorgt ervoor dat alles verandert. Niets zal ooit nog hetzelfde zijn. Khaled vertelt in dit boek niet alleen haar verhaal, maar ook van 9 andere personages. Hij achtervolgt hen niet alleen in Afghanistan maar over de hele wereld.

“They say, Find a purpose in your life and live it. But, sometimes, it is only after you have lived that you recognize your life had a purpose, and likely one you never had in mind.”

Mijn mening

Het boek draait eigenlijk enkel en alleen om Pari, een driejarig meisje. Een feit die ik pas aan het einde van het boek doorhad. Je weet wel dat alle korte verhalen verbonden zijn, dat ze op het einde wel zullen samen komen. Toch duurde het erg lang voor ik doorhad hoe ze precies verbonden waren met elkaar. Als jij het boek gaat lezen raad ik je aan om een stamboom te maken, want pas als je het verhaal helemaal snapt kan je het boek ten volle appreciëren. Het is een echt meesterwerk, ik lees het sowieso nog eens opnieuw.

Titel: En uit de bergen kwam de echo
Originele titel: And the mountains echoed
Auteur: Khaled Hosseini
Uitgever: De Bezige Bij
Verschenen in: April 2013
Pagina’s: 416 pg.
Genre: Romans, Literaire roman, Afghanistan, Familie, Liefde, Broer en zus band

Dit vind je misschien ook leuk...

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *