Blog Boeken Roman

Boekenrecensie. Storm – Lucinda Riley

Enkele weken geleden las ik het eerste boek uit de Zeven Zussen serie. Na het lezen van dat boek kon ik niet wachten tot ik het vervolg kon gaan verslinden. De bibliotheek stelde mijn geduld echter op de proef toen het bleek dat ik niet de enige was die erg graag het verhaal van Ally wou ontdekken. Het boek was meerdere keren gereserveerd en toen ik het eindelijk in de bibliotheek zag liggen was ik erg opgewonden. Die avond ben ik meteen begonnen aan dit boek.

De auteur

Als ik besluit om elk boek uit deze reeks uitgebreid te reviewen zal ik met heel veel feitjes over Lucinda Riley op de proppen moeten komen. Deze reeks bestaat namelijk uit zeven boeken. Door het succes van Lucinda Riley’s boeken zou je kunnen denken dat haar leven op rozen liep. Echter is dat niet zo. Op haar 23 ste kreeg ze te horen dat ze het Epstein-barrvirus had, een virus die de oorzaak is van klierkoorts. Hierdoor moest ze lange tijd op bed blijven liggen. Om zichzelf door deze tijd te helpen schreef Lucinda Riley haar eerste boek Lovers and Players.

“And remember, someone once told me that life only throws at you what it feels you can deal with.”

Het verhaal

Storm is het tweede boek uit de Zeven Zussen serie. Dit boek gaat over Ally, de tweede zus die in het gezin van Pa Salts binnen kwam. Ally is iemand die enorm graag zeilt. Ze doet regelmatig mee aan zeilwedstrijden. Op het moment dat ze te horen krijgt dat haar adoptievader plotseling overleden is, begeeft ze zich op zee. Ze zeilt meteen naar de dichtstbijzijnde haven en vliegt huiswaarts. Bij haar thuiskomst treft ze een brief aan die haar aanwijzingen geeft over haar afkomst en na een traumatische ervaring op zee besluit ze die te volgen.

“Anna felt suddenly as if all of her – physical, mental and emotional – was draining out and into this other unknown human being.”

Mijn mening

Het tweede boek leest al bijna even vlot als het eerste. Het vergt elke avond al mijn wilskracht om het boek weg te leggen. Soms is het bijna onmogelijk! Vooral omdat de brief van Pa Salt haar naar Noorwegen leidt. In eerste instantie naar Oslo (een prachtige Scandinavische stad) en vervolgens naar Bergen (een stad die na het lezen van dit boek heel hoog op mijn verlanglijstje staat). Daarnaast is het gewoon heel erg fijn om de evolutie in Ally haar persoonlijkheid te lezen.

“Isn’t this a miracle?’
‘Which bit of it?’
‘All of it. I mean, I’ve spent thirty-five years feeling alone on the planet, and then you arrive out of the blue. And suddenly I understand it.’
‘Understand what?’
He shook his head, and gave a small shrug.’Love”

In mijn bookreview over het eerste boek in deze reeks die het verhaal van Maia uit de doeken doet. Vertelde ik over het feit dat je eigenlijk alle boeken door elkaar kan lezen. Daar wil ik echter deels op terug komen. Alhoewel je dit boek volledig zonder voorkennis kunt lezen is het wel degelijk interessant als je eerst het vorige boek hebt gelezen. In dit boek maakt Maia namelijk kort haar intrede waardoor je te weten komt waar en met wie ze nu leeft.

Het boek is uit. Tijd om in het verhaal van Star te duiken. Star is een zus die altijd al in de schaduw van Cece heeft gestaan. In het eerste boek ontdekte je niets over haar karakter, in het tweede boek werd er al lichtjes naar geteased. Dat beloofd! Toch zal ik nog even moeten wachten. Het boek is momenteel niet uitleenbaar.

Titel: De Zeven zussen – Storm
Originele titel: The Seven Sisters – The Storm Sister
Auteur: Lucinda Riley
Uitgever: Xander Uitgevers B.V.
Verschenen: januari 2018
Pagina’s: 592 pagina’s
Trefwoorden: Roman, Vrouwen, Noorwegen, Peer Gynt, De zeven zussen, Familie, Identiteit, Liefde, Zussen, Zoektocht, Verlies, Literaire fictie

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. […] familiegeschiedenis van Electra bevalt me wel, misschien wel meer dan die van Maia (deel 1) en Ally (deel 2). Vanaf pagina één word je meegesleept doorheen haar gevoelens en emoties, waardoor je […]

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *