Blog Boeken Roman

Boekenrecensie. De zeven zussen – Lucinda Riley

In de podcast ‘Wat ik wou dat ik wist’ hoorde ik voor het eerst van het boek ‘De zeven zussen’ van Lucinda Riley. Kelly, de eigenares van de podcast, had hem gekozen als het boekenclub boek van de maand. Ik was meteen enthousiast. Een maand later kwam ik het boek opnieuw tegen op de rommelmarkt, ik zat krap bij kas dus moest ik het boek aan mij voorbij laten gaan. Enkele weken geleden kruiste het boek opnieuw mijn pad in de bibliotheek. Zonder te aarzelen leende ik hem meteen uit.

De auteur

De schrijfster van dit boek, Lucinda Riley, is geboren in Ierland en is als zesjarige verhuisd naar Engeland. Daar schreef ze, las ze, ging ze naar de balletles en kroonde ze zichzelf tot prinses. Haar vader reisde veel naar het buitenland voor zijn werk en was niet veel thuis. Tien jaar geleden stierf hij onverwachts net zoals een personage in het boek ‘De Zeven Zussen’. Op haar 23steschreef ze haar eerste boek ‘Lovers en players’ en was ze zwanger van haar eerste kind. In de jaren daarna volgden nog verschillende boeken tot ze in 2012 begon aan ‘De zeven zussen’ serie.

“Never let fear decide your destiny.”

Het verhaal

Het boek ‘De zeven zussen’ gaat over zes zussen die geadopteerd zijn door één man, Pa Salt. In het eerste boek volgen we het verhaal van de oudste zus, Maia. Maia is de eerste zus die hoort dat haar vader overleden is. Zij heeft de taak gekregen om alle andere zussen op de hoogte te stellen van zijn dood en samen te brengen in hun ouderlijk huis. Daar krijgen ze elk een enveloppe die een aanwijzing bevat over hun afkomst en waarom ze geadopteerd zijn. De aanwijzing van Maia brengt haar tot in het Zuiderse Rio de Janeiro.

“And that the love of a parent for a child is the most powerful force on earth.”

Mijn mening

‘De Zeven Zussen’ is volgens mij het mooiste boek dat ik in 2019 gelezen heb. Aangezien ik al 44 boeken heb gelezen dit jaar wil dat heel wat zeggen. Dit boek bezit alles wat een goed verhaal nodig heeft. Er is romantiek, geschiedenis en spanning. De vrouwen in het boek zijn geëmancipeerd en laten niet zomaar alles vallen voor een knappe man. Ze beleven zelf avonturen in een tijd en een cultuur waar dat niet evident is.

“Each of us thinks that our own mistake is the worst, because we have made it. We all live with guilt for our actions, Maia. Especially if we have chosen to keep them inside us for as long as you have. I’m sitting here feeling only sadness for you, not disapproval. And I really think that anyone else who heard your story would feel the same. It’s only you who blames yourself.”

Zoals ik hierboven al liet vallen zijn er verschillende boeken in deze reeks. Elk boek bespreekt één zus en haar verhaal. Dit wil echter niet zeggen dat we helemaal niets te weten komen over de andere zussen in Maia’s verhaal en dat vind ik enorm fijn. Ik wil namelijk na dit boek geen afscheid nemen van Maia. Ik wil haar verder zien groeien. Er zijn nog zoveel vragen die onbeantwoord blijven. Tegelijk wil ik ook alles te weten komen over de andere zussen. Ik kan niet wachten om het verhaal van Ally te lezen in het boek ‘Storm’. Jammer genoeg ben ik niet de enige. Dit boek is al ontelbaar veel keren gereserveerd in mijn plaatselijke bibliotheek, nog even wachten dus.

“I wish that you will find love. It is the only thing in life that makes the pain of being alive bearable. Please remember that.”

Titel: De zeven zussen
Originele titel: The seven sisters
Auteur: Lucinda Riley
Uitgever: Xander Uitgevers
Verschenen: juni 2018
Pagina’s: 567 pg.
Trefwoorden: Roman, Vrouwen, Brazilië, Rio De Janeiro, De zeven zussen, Familie, Identiteit, Liefde, Zussen, Zoektocht, Verlies, Literaire ficttie
Prijs: 12,99 euro voor een Paperback bij Bol.com

Hoeveel broers en zussen heb jij?

Dit vind je misschien ook leuk...

2 Reacties

  1. […] weken geleden las ik het eerste boek uit de Zeven Zussen serie. Na het lezen van dat boek kon ik niet wachten tot ik het vervolg kon gaan […]

  2. […] En de familiegeschiedenis van Electra bevalt me wel, misschien wel meer dan die van Maia (deel 1) en Ally (deel 2). Vanaf pagina één word je meegesleept doorheen haar gevoelens en […]

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *