Bewust leven Blog

CHALLENGE. De 30 Day Minimalism Game

Vroeger luisterde ik regelmatig naar de podcast ‘The Minimalists‘. In deze podcast bespreken Joshua Fields Millburn & Ryan Nicodemus hoe je bewuster kan leven met minder. Ze geven jou verschillende tips om je huis te ontspullen en hebben daarvoor zelfs een spelletje uitgevonden, de 30 Days Minimalism Game.

Wat houdt de 30-Day Minimalism Game in?

De 30-Day Minimalism Game is een spel dat bedacht is door The Minimalists. Je doet op dag 1 één ding weg, op dag 2 twee dingen, op dag 3 drie dingen en zo ga je door tot dag 30. Gedurende een periode van 30 dagen ga je je huis langzaam ontspullen. Welke spullen heb je echt nodig? Welke items maken je gelukkig? Welke kleren liggen al jaren stof te verzamelen? Tijdens deze dertig dagen ontdek je het. Dankzij dit concept hoef je niet alles in één keer weg te doen, te doneren of te verkopen. Je geraakt langzaam aan in de flow.  

Wat ik ervan vond?

Ik begon met deze challenge in het begin van een nieuwe maand samen met blogster ‘Jennie from the blog‘. Bij de aanvang van de challenge was het erg gemakkelijk om items te vinden die ik helemaal niet nodig had. Naar het einde van de maand werd dat wat moeilijker. Ik moest er echt over na gaan denken, terwijl het op de eerste dagen bijna op een automatische piloot verliep. Gelukkig waren er genoeg plekjes in huis die dringend eens uitgezocht moesten worden. Zoals mijn plastiekpotjes verzameling, mijn boodschappentassen verzameling, mijn make-up, …

Af en toe vergat ik wel eens dat ik meedeed aan de 30 Days Minimalism Game, daarom hield ik een documentje bij op mijn telefoon waar ik telkens het nummer van de dag noteerde als ik die voltooid had. Daarnaast kreeg ik bijna elke dag een reminder van ‘Jennie from the blog’ omdat zij het spel ook speelde. Die dagelijkse reminder zorgde voor inspiratie waardoor ik tijdens die 30 dagen in totaal 465 spullen heb weggedaan.

Veelgestelde vragen.

Zou je het opnieuw doen?

Ja, daar is geen twijfel over mogelijk. Het is namelijk de ideale manier om je huis te ontspullen zonder daar al te veel tijd en energie in te steken, zeker als je kinderen hebt!

Mis je al iets?

Nee. Alles deed ik weg met specifieke reden. Niets die ik wegdeed had een sentimentele waarde. Niets had ik echt nodig. Mocht ik iets in verloop van tijd toch nog nodig hebben dat ik het gemakkelijk opnieuw kan kopen.

Wat telt wel en niet als een ding?

Een vraag die me vaak gesteld word als ik het over deze challenge heb is: telt X en X ook mee? Het goede nieuws is dat je dat helemaal zelf mag bepalen. Ik koos er bijvoorbeeld voor om een paar schoenen als één te tellen. Een make-up borstel als één en een balpen als één item. Papierwerk telde voor mij niet mee, posters wel.

Lijkt deze challenge iets voor jou? Speel dan het spel , misschien doe ik wel mee.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *