Blog FyggeLeest Young Adult

Boekenrecensie. Schildpadden tot in het oneindige – John Green

Alle boeken van John Green had ik al gelezen. Bijna allemaal toch, zijn nieuwste boek ‘Schildpadden tot in het oneindige’ nog niet. Het boek was constant uitgeleend. Ik had geen zin om het te kopen. Onlangs ging ik naar een andere bibliotheek, een bibliotheek waar het boek wel binnen was. Ik twijfelde geen seconde en nam het mee naar huis.  

De auteur

Zoals je in de intro al kon lezen is John Green één van mijn favoriete jeugdboek schrijvers. Ik las al verschillende boeken van hem. Ik las Het Grote Misschien, 19x Katherine, Paper Towns, Let it snow, Een weeffout in onze sterren en Will Grayson, Will Grayson. Eén voor één fantastische boeken. Maar naast schrijver is hij ook YouTuber en oprichter van de grootste online video-evenement ter wereld, VidCon. Dat ken je waarschijnlijk wel.

“Anybody can look at you. It’s quite rare to find someone who sees the same world you see.”  ― John Green

Het verhaal

‘Schildpadden tot in het oneindige’ vertelt het verhaal van Aza Holmes. Aza is een tienermeisje met een zware angststoornis. Ze is doodsbang van bacteriën, vooral voor de bacterie C. diff. Als Aza en haar beste vriendin het nieuws horen dat de voortvluchtige miljardair Russel Picket vermist wordt, hopen ze de gouden tip te vinden. Maar de zoektocht naar de gouden tip levert meer dan alleen wat geld op, het levert haar een plekje in het hart van de miljardairszoon Davis op. Davis en Aza groeien steeds dichter bij elkaar. Terwijl Aza steeds meer moeite krijgt om haar angststoornis onder controle te houden, komt de waarheid rond de vermiste miljardair langzaam aan het licht.

“Your now is not your forever.”
― John Green

Mijn mening

In tegenstelling tot de andere boeken van John Green vond ik dit boek een stuk zwaarder om te volgen. Het is een moeilijker geschreven dan zijn andere boeken. Toch vond ik het verhaal erg boeiend en plezierig. John Green heeft me terug helemaal opgezogen in zijn gedachtengang. Daarnaast vind ik het super fijn dat Aza heel wat diepgang heeft. Ze is meer dan alleen een meisje dat houdt van kleren en make-up. Ze is net zoals heel wat vrouwen in de John Green boeken een interessant karakter met haar eigen mening en gedachtengang. Ze laat niet zomaar alles vallen omdat er een knappe jongen op haar pad komt. Daarnaast heeft dit boek me iets meer inzicht gegeven over hoe een angststoornis werkt. Hoe het eigenlijk iemand volledig kan verlammen.

Titel: Schildpadden tot in het oneindige
Originele titel: Turtles All The Way Down
Auteur: John Green
Uitgever: Gottmer
Verschenen in: oktober 2017
Pagina’s: 320 pg.
Thema & Genre: Young adult, Verliefdheid, romans, Dwangneurose

Dit vind je misschien ook leuk...

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *