Blog Boeken Roman

Boekenrecensie. Grote kleine leugens – Liana Moriarty

In november 2019 luisterde ik naar de aflevering ‘De aflevering zonder hoofdonderwerp’ van de podcast ‘Wat ik wou dat ik wist‘. In deze aflevering besprak Kelly het boekenclubboek van de maand november. Dat was ‘Grote Kleine Leugens’ van Liana Moriarty. Ik was meteen getriggerd om het boek te gaan lezen. Toen ik later zag dat het boek gratis te downloaden was met een Kobo Plus abonnement twijfelde ik geen seconde. 

De auteur

Liane Moriarty is 53-jarige auteur uit Australië. Momenteel heeft ze 8 verschillende boeken op haar naam staan, inclusief de New York Times best seller ‘Grote Kleine Leugens’. In 2017 werd deze bestseller door HBO omgezet in de serie ‘Big Little Lies’, met in de hoofdrol Shailene Woodly, Nicole Kidman en Reese Witherspoon.

“All conflict can be traced back to someone’s feelings getting hurt, don’t you think?” 

Grote kleine leugens

Het boek

Op de basisschool ‘Pirriwee Public’ eindigt het jaarlijkse ouderfeest in complete chaos met loeiende sirenes, schreeuwende mensen, een verbaasde directeur en één van de ouders dood. Was het moord? Of zou het een tragisch ongeluk geweest zijn? Hoe hebben verschillende leugentjes om bestwil tot dit moment geleid? 

“Every day I think, ‘Gosh, you look a bit tired today,’ and it’s just recently occurred to me that it’s not that I’m tired, it’s that this is the way I look now.” 

Grote kleine leugens

Mijn mening

Als je fan bent van de serie ‘Luizenmoeders’ kan het boek ‘Grote kleine leugens’ je zeker bekoren. Er hangt een zelfde sfeer rond het boek. De hoge eisen van ouders tegenover leerkrachten, de vele roddels op en naast het schoolplein, de ruzies, … . Net als in de serie ‘Luizenmoeders’ komen er heel wat verschillende personages aan bod. Personages met verschillende karakters en gezinssituaties, waardoor het verhaal in het begin wat moeilijker te volgen is. Maar de relaties tussen de verschillende personages worden hoofdstuk na hoofdstuk duidelijker. Na enkele hoofdstukken zit je volledig in het verhaal en dan kan je het boek bijna niet meer wegleggen.

Ik ben nu al benieuwd naar de serie! Waar zou je die kunnen vinden? 

“It’s because a woman’s entire self-worth rests on her looks,” said Jane. “That’s why. It’s because we live in a beauty-obsessed society where the most important thing a woman can do is make herself attractive to men.” 

Grote kleine leugens

Titel: Grote kleine leugens
Originele titel: Big little lies
Auteur: Liana Moriarty
Uitgever: A.W Bruna Uitgevers
Verschenen: 2016
Pagina’s: 445 pagina’s
Trefwoorden: Ouders, Fictie, Leugens, Pesten, Vrouwenmishandeling, Relaties, Romans, Verfilmde boeken

Dit vind je misschien ook leuk...

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *