Blog Boeken Young Adult

Boekenrecensie. Vijf stappen van jou – Rachael Lippincot

Vijf stappen. Wat als je altijd van alles en iedereen vijf stappen afstand zou moeten houden? Hoe zou je leven er dan uit zien? Je zou je tantes en nonkels niet kunnen begroeten met een kus op de wang of een handdruk. Je zou je geliefde niet meer kunnen knuffelen. Je beste vriendin na een break-up niet meer kunnen troosten door een geruststelllende aanraking. Nooit zou je nog gemasseerd kunnen worden.

“How long will I live my life afraid of what-ifs?”

De auteur

De New York Times Bestseller auteur Rachael Lippincot is het meesterbrein achter dit fantastische boek. Rachael werd ter wereld gebracht in Philadelphia, maar groeide op in Pennsylvania. Ze heeft een bachelordiploma behaald aan de Universiteit van Pitssburg en bleef in de omgeving wonen na haar studies. Naast schrijfster is Rachael hardloopster en eigenares van een foodtruck samen met haar man.

“If I’m going to die, I’d like to actually live first.”

Het verhaal

‘Vijf stappen van jou’ vertelt het verhaal van Stella, een meisje die leidt aan een taaislijmziekte. Stella is de dochter van twee gescheiden ouders en houtd ervan om controle te hebben. Over alles. Zo stelt ze verschillende to-do lijstjes en schema’s op. Controle is iets wat Will Newman niet belangrijk vindt. Hij wil het liefst zo vrij mogelijk leven en wil niets liever dan de wereld intrekken. Dat veranderd echter op het moment dat hij Stella ontmoet. Iets in haar trekt hem aan. Toch moet hij altijd zes stappen afstand houden van haar, dat negeren kan namelijk hun dood betekenen.

“I’m tired of living without really living. I’m tired of wanting things. We can’t have a lot of things. But we could have this.”

Mijn mening

Waar moet ik beginnen? Begin ik bij het feit dat ik tijdens dit boek verschillende keren heb gehuild? Zelf in het openbaar.  Ik kon mijn tranen tegen het einde van het boek gewoon niet meer bedwingen. Ze kwamen, dat was een feit. Het was dan ook zo’n ontroerend verhaal. Een verhaal over een immense liefde tussen twee tieners. Waar ze helemaal niets meer kunnen doen. Maar dat is het niet alleen. Stella draagt nog veel meer gewicht met zich mee. Gewicht waar ze bijna onder zal bezwijken.

“Everyone in this world is breathing borrowed air.”

“…Don’t think about what you’ve lost. Think of how much you have to gain. Live, Stella.”

Titel: Vijf stappen van jou
Originele titel: Five feet apart
Auteur: Rachael Lippincott
Uitgever: Volt
Verschenen: mei 2019
Pagina’s: 232 pagina’s
Trefwoorden: Young Adult, Chronische ziekte, Taaislijmziekte, Roman, Liefde, Mucoviscidose, Verfilmde boeken

Mocht je benieuwd zijn naar dit verhaal, maar niet zo’n grote lezer zijn. Dan heb ik goed nieuws voor jou. Dit boek werd namelijk verfilmd. En raad eens wie de rol van Will Newman vertolkt. Niemand minder dan de super knappe Cole Sprouse. Ik ga hem dus zeker kijken!

Dit vind je misschien ook leuk...

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *