Bewust leven Blog

Mijn doelen voor het jaar 2020 – een update

Begin dit jaar formuleerde ik enkele doelen waar ik in 2020 naar toe wilde werken. Nu dit bijzondere jaar halverwege is gekomen vond ik het gepast om jullie op de hoogte te brengen van de vorderingen hierin. Achter welke doelen sta ik nog? Heb ik sommige doelen al voltooid? Welke doelen neem ik mee naar de rest van het jaar? Welke doelen laat ik achter?

Alle doelen op een rijtje

5K Lopen tijdens de Disneyland Run

Na 6 maanden trainen zit ik aan les 22 van het ‘Start to run’ programma van Evy Gruyaert. Dit is op zich al een hele prestatie. Ik ben namelijk al verschillende malen gestart met een ‘Start to run’ programma, maar nog nooit geraakte ik zo ver. Ondanks mijn enorme wilskracht heb ik enkele weken geleden de trainingen gepauzeerd. De afgelopen maanden merkte ik dat lopen op dit moment nog een te grote belasting is voor mijn spieren en gewrichten. Gelukkig had ik nog geen tickets gekocht voor het loopevenement. Dit doel zal dus verplaatst worden naar 2021.

Mijn gewicht onder 100 kg krijgen

Net zoals heel wat mensen had ik last van de coronaperiode. Op thuiswerkdagen was de verleiding veel groter, de voorraadkasten waren constant gevuld en de beweging was ver te zoeken, waardoor mijn gewicht in de coronaperiode enkele kilo’s steeg. Nu mijn dagen stilletjesaan terug structuur krijgen lukt het me veel beter om gezonder te leven en te eten. Ik hoop dat ik dit doel alsnog kan bereiken. 

Zij of Haar tot een hoger niveau tillen

“‘Zij of Haar’ is een heel belangrijk deel van mijn leven. In 2020 wil ik ‘mijn onderneming’ tot een nog hoger level tillen. Het zou dan ook erg fijn zijn als ik er komend jaar inkomsten uit kan halen.” 

Dat kleine stukje tekst schreef ik begin januari.  ‘Zij Of Haar’ bleek echter niet zo’n erg belangrijk deel van mijn leven te zijn want op 22 april 2020 toverde ik ‘Zij of Haar’ om tot Fygge. Fygge is een platvorm dat helemaal aansluit bij wie ik nu ben en wie ik in de toekomst wil worden. Met Fygge  wil ik groeien. 

Eén maand lang elke dag bloggen

Dit is een doel waaraan ik ben begonnen op mijn blog ‘Zij of Haar’. Of ik dat toen tot een goed einde heb gebracht kan ik me niet meer herinneren. Ik heb echter geen intentie meer om dit opnieuw te doen of voort te zetten op Fygge. Zo’n doel legt namelijk veel te veel druk op het bloggen en dat wil ik niet langer. Ik wil kwalitatieve content maken.

Gaan snorkelen 

Dit doel is een beetje in het water gevallen door de coronacrisis (leuke woordspeling hé). Verre landen bezoeken is momenteel nog niet echt aan de orde, waardoor het snorkelen nog even uitgesteld wordt. Geen probleem, er komen nog genoeg kansen. 

Een auto huren om een ander land te gaan ontdekken

Mijn plan was om in februari 2020 een auto te huren in Ierland. Dit ging echter niet door omdat je voor het huren van een auto een mastercard nodig hebt op de naam van de chauffeur en dat had ik niet. Mijn reis door Ierland werd er één met de trein en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Het werd een reis om nooit meer te vergeten! 

Mijn Instagram volgers verdriedubbelen

Het Instagram account voor ‘Zij of Haar’ werd samen met blog stopgezet. In april 2020 creëerde ik een nieuw account genaamd ‘fygge.be’. Dit account heeft momenteel 69 volgers. Mijn doel voor dit jaar is om dit te verhogen naar 150 volgers. Benieuwd of dat lukt. Volg jij mij al? 

65 boeken lezen

Deze challenge loopt momenteel erg vlot. Tijdens de lockdown periode ben ik blijven lezen, waardoor ik op zaterdag 4 juli 2020 maar liefst 30 verschillende boeken uitgelezen heb. Dit betekent dat ik 2 boeken achter op schema zit. 

Verdubbelen van mijn YouTube abonnees

Eind maart heb ik mijn YouTube kanaal stopgezet dus dit doel mag de vuilbak in. S

Elke maand één nieuw recept uitproberen

Afgelopen maanden heb ik zeker geëxperimenteerd met nieuwe grondstoffen, nieuwe producten en nieuwe recepten. Of ik elke maand minstens één nieuw recept heb uitgeprobeerd kan ik niet zeggen. Wel kan ik jullie vertellen dat ik enkele weken geleden op de markt twee nieuwe groenten heb  gekocht die ik voordien nooit zou aanschaffen, namelijk een Romanesco en een koolrabi.

Een reis maken buiten Europa

Zoals jullie waarschijnlijk al kunnen raden zal ik dit doel moeten verplaatsen wegens coronacrisis.   

Van uitstel komt er echter geen afstel. In de komende vijf jaar ga ik met mijn zus naar Japan. Ondertussen kan ik nog even sparen. 

Een berg bekimmen

Het oorspronkelijke plan was om dit van mijn bucketlist te kunnen schrappen in februari 2020. Toen ging ik naar Ierland en alhoewel ik er enorm veel heb gewandeld, heb ik geen berg beklommen.  Niet erg, die bergbeklimming komt er wel nog eens van. Maar dit doel staat niet langer bovenaan mijn lijstje.

Een sjaal of muts breien

Ik kan met erg veel trots melden dat ik dit doel voltooid heb! Ik heb een hoofdband gebreid in de winter en die heb ik al met heel veel plezier gedragen. Op naar de volgende creatie! 

Een wandelroute wandelen van minimaal 7 km

Onlangs wandelde ik langs het kanaal Komen – Ieper. Dit was een wandeling van +/- 14 km dus dit wil zeggen dat ik dit doel kan afvinken.  Het was een prachtige wandeling en toen ik thuis kwam was ik zo trots op mezelf. Nog nooit had ik zo ver gewandeld! Het smaakt zeker naar meer. 

Eén maand plastiek vrij leven

De maand ‘Mei plasticvrij’ viel dit jaar midden in de coronaperiode. Waardoor het plastiekvrij door het leven gaan zwaarder werd. De markt was gesloten, verre verplaatsingen werden beperkt, … . Waardoor ik de beslissing heb genomen om deze challenge nog even uit te stellen naar augustus of september. Wie zal er dan mee doen? 

Minstens twee weken volledig veganistisch

Check! In dit blogbericht kan je lezen dat ik in de maand maart mezelf heb uitgedaagd om één maand lang veganistisch te eten. Ik schrijf er over mijn bevindingen, mijn favoriete vegan producten, de impact die ik gemaakt heb op het milieu en welke zaken ik meeneem naar de toekomst.

Elke zondag mijn week plannen

Oeps, dit doel was ik helemaal uit het oog verloren! Ik heb mijn week eventjes vooraf gepland, maar heb dat niet lang volgehouden. Na de lockdown periode werd het namelijk erg druk op het werk waardoor ik mij niet langer aan een planning kon houden. Toch wil ik dit doel zeker opnieuw oppakken. Het helpt me om aan mijn lange termijn doelen te werken, rust in mijn hoofd te vinden en tijd vrij te maken voor mezelf. 

Netwerken

Sniff! Ook dit kwam er niet van, alle netwerkborrels werden vanaf maart afgelast. Zou ‘Start & Go’ al plannen hebben voor nieuwe offline evenementen? Of komt ByNouchka met een nieuwe editie van ‘The Breakfast club’?

Stilstaan bij de kleine dingen in het leven

Dit is iets waar ik elke dag aan werk door middel van mijn ‘gelukboekske’. Dit is een schriftje waar ik elke dag drie dingen op schrijf die me gelukkig maken. Af en toe vind ik niets, maar daar kan ik me al vlug over zetten. 

Aan het einde van elke maand deel ik een aantal punten uit het schriftje op mijn blog. Mijn geluksmomentjes van de maand juni kan je hier terug vinden. 

Werken met affirmaties 

Dit moet ik zeker vaker gaan doen. Ik zie de kracht van affirmaties in, toch ben er veel te weinig mee bezig. Tijd om daar verandering in de brengen. Hebben jullie tips om dit in mijn avondroutine te verwerken? 

Nog even een kleine samenvatting:

Welke doelen neem ik mee naar het einde van 2020? 

 • Mijn gewicht onder 100 kg krijgen
 • Mijn Instagram volgers verdriedubbelen
 • 65 boeken lezen
 • Elke maand één nieuw recept uitproberen
 • Eén maand plastiekvrij leven
 • Elke zondag mijn week plannen
 • Netwerken
 • Stilstaan bij de kleine dingen in het leven
 • Werken aan affirmaties

Welke doelen heb ik tot een goed einde gebracht? 

 • Een sjaal of een muts breien
 • Een wandelroute wandelen van minstens 7 km
 • Minstens 2 weken veganistisch eten

Welke doelen gaan (voorlopig) de
vuilnisbak in?

 • 5K lopen tijdens de Disneyland run
 • Zij of Haar tot een hoger niveau tillen
 • Eén maand elke dag bloggen
 • Gaan snorkelen
 • Een auto huren om een ander land te gaan ontdekken
 • Verdubbelen van mijn YouTube abonnees
 • Een reis maken buiten Europa
 • Een berg beklimmen

2 Reacties

 1. Liesbeth zegt:

  Goed bezig😘

  1. Dank je!

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.