Volgende week wordt het terug erg warm. Voor de meeste mensen het ideale moment om hun barbecue boven te halen. Maar wat moet een veganist of vegetariër op een barbecue eten? Wat sla, tomaten, geraspte wortelen en een aardappel? Nee hoor, met deze heerlijke veganistische brochettes is een barbecue voor jou ook iets om naar uit te kijken.
Ingrediënten
- 1/2 gele paprika
- 1/2 groene paprika
- 1/2 rode paprika
- 1 grote ui
- 1 courgette
- een half bakje champignons
- 270 g tofu – olijfolie
- provinciaalse kruiden
- peter & zout
Hoe ga je te werk?
- Snij de paprika’s en courgette in blokjes.
- Was de ui en pel laag per laag van de ui.
- Breek de laagjes in stukjes zodat je mooie partjes verkrijgt.
- Was de champignons en snij ze in schijfjes.
- Stoom alle groenten apart gedurende 5 minuten.
- Snij de tofu in kleine blokjes.
- Prik alle groenten op een brochette stokje.
- Ik nam de volgende volgorde aan: groene paprika – ui – gele paprika – courgette – rode paprika – champignons – tofu blokje.
- Herhaal dit tot je stokje bijna vol zit.
- Bedek een bakplaat met wat bakpapier.
- Leg er vervolgens het gewenste aantal brochette stokjes op.
- Besprenkel de brochette stokjes met olijfolie.
- Strooi de provinciaalse kruiden en de peper & zout erop.
- Bak ze in de oven op een temperatuur van 180°C gedurende 20 minuten.
- Smakelijk eten!