Blog Boeken Roman

Boekenrecensie. De reizigers – Eleanor Limprecht

Op 12 mei kreeg ik een Kobo Plus abonnement (voor één maand) als verjaardagscadeau van mijn zus. Ik begon meteen door Bol.com te scrollen naar leuke ebooks. Eén van de boeken die ik tegenkwam was het boek ‘De reizigers’ van Eleanor Limprecht. Ik downloade hem meteen op mijn Kobo Libra H2O ereader. 

De auteur

Eleanor Limprecht is een schrijver, lezer, criticus en moeder van twee kinderen. Ze is geboren in de Verenigde Staten, groeide op in Duitsland en Pakistan en settelde zich enkele jaren geleden in Australië. Haar eerste roman genaamd ‘What was left’ verscheen in 2013. Haar tweede boek kwam ‘Long Bay’ kwam uit in 2017 en in 2018 verscheen haar derde roman genaamd ‘De reizigers’.

“it. I didn’t understand the sheer terror that comes with having children, the possibility of losing something much more important than yourself. The love so deep it defies logic, knowledge or reason.” 

Het boek

‘De reizigers’ vertelt het verhaal van Sarah en haar kleindochter Hannah die samen een cruise maken van Californië naar Australië. Sarah keert voor het eerst in jaren terug naar haar geboorteland waar ze niet meer is geweest sinds ze in 1945 aan boord stapte van een schip samen met vele andere oorlogsbruiden. Toen ging ze aan boord om herenigd te worden met een Amerikaanse soldaat waarmee ze tijdens de Tweede Wereldoorlog trouwde, vandaag gaat ze aan boord om na al die jaren herenigd te worden met haar familie die ze jaren geleden toen achterliet.

“And I think about what it is to be too old and how I don’t want to get there and wish I had spent my life feeling happier with what I’d had, rather than always feeling bad about what I’d done.” 

Mijn mening

Ik ben echt dol op boeken die zich rond de Eerste- of Tweede wereldoorlog afspelen, dat weet je als je me al langer volgt. Ik was een enorme fan van ‘Allemaal willen we de hemel’, ‘Het achterhuis’, ‘De tatoeëerder van Auschwitz’, …. . Vandaag kunnen we dit boek aan het lijstje toevoegen. 

Niet alleen het onderwerp van dit boek spreekt me aan, ook de schrijfstijl. Eleanor weet met haar schrijfstijl de lezers echt te boeien en hen in het verhaal te betrekken. In dit boek doet ze dit door Sarah’s verhaal te vertellen aan Hannah, waardoor het lijkt alsof ze het aan jou vertelt. Alsof je ook op die grote boot bent, alsof jij elk woord kan horen. 

Titel: De reizigers
Originele titel: The passengers
Auteur: Eleanor Limprecht
Uitgever: Bruna Uitgevers
Verschenen: oktober 2018
Pagina’s: 320 pagina’s
Trefwoorden: Roman, Historische roman, liefde, Familiegeheimen, Tweede wereldoorlog, Amerika, Australië, Oorlog, Oorlogsbruiden

Dit vind je misschien ook leuk...

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *