Blog FyggeLeest Roman

Boekenrecensie. Voor ik ga slapen – S.J Watson

Vandaag wil ik hebben over een bijzonder boek waar ik echt ben doorgevlogen. Eén van de vele boektoppers die al maanden/jaren in mijn boekenkast stonden wachten tot ik ze ging lezen. Wat een zonde ….

De auteur

S.J. Watson is een Engelse schrijver uit Soutbridge. Hij is 48 en werkte na zijn studies in diverse hospitalen met slechthorende kinderen. ’s Avonds en in het weekend schreef hij fictie. Zijn eerste boek ‘Voor ik ga slapen’ schreef hij tijdens de cursus ‘Writing a novel’ aan de Faber Academy. Het was meteen zo’n grote hit dat hij niet alleen in 30 verschillende landen werd gepubliceerd, maar ook verfilmd werd in 2014.

Het verhaal

In het boek volgen we Christine, een volwassen dame die lijd aan geheugenverlies. Elke ochtend staat ze op zonder te weten wie ze is en wie naast haar ligt. Elke ochtend vergeet ze dat ze een zoon heeft en dat haar ouders gestorven zijn. Elke ochtend wordt ze wakker zonder herinneringen aan de voorbije dagen, elke nacht vervaagt alles. Op aanraden van dokter Nash houd ze een dagboek bij en zo komt ze stilletjes aan te weten dat haar man dingen voor haar verzwijgt.

Mijn mening

Zoals ik al vertelde in de introductie van dit blogbericht vond ik het echt een heerlijk boek. Zo spannend! Het was zo moeilijk om het boek weg te leggen. Als lezer wil je namelijk zo snel mogelijk weten wat er aan de hand is en wat er niet klopt. Op een avond had ik zelf de neiging om de laatste pagina’s van het boek te lezen, iets wat ik normaal nooit doe. Ik kon het gewoon niet meer uithouden … Gelukkig heb ik het niet gedaan.

Titel: Voor ik ga slapen
Originele titel: Before I go to sleep
Auteur: S.J. Watson
Uitgever: Anthos
Verschenen in: oktober 2012
Pagina’s: 333 pg.
Genre: Romans, Psychologische literatuur, literaire thriller 

Dit vind je misschien ook leuk...

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *