Blog Boeken Young Adult

Boekenrecensie. Fluisterwater – Mirjam Mous

‘Fluisterwater’ is een verhaal die in mijn Boektopper pakket zat in het schooljaar 2016-2017. Boektoppers zijn boekenpakketten die je kan kopen voor verschillende leeftijden. Je hebt pakketten voor het kleuteronderwijs, het lager onderwijs en het secundair onderwijs. Per graad of per leerjaar is er een pakket beschikbaar met 5 diverse boeken die je vervolgens kunt kopen voor maar 19,95 euro. De ideale manier om nieuwe boeken te ontdekken.

De auteur

Het boek ‘Fluisterwater’ werd geschreven door Mirjam Mous. Een Nederlandse auteur uit Noord Brabant (Made). Deze 56-jarige auteur schrijft vooral kinderboeken. Boeken voor beginnende lezers (5+), maar ook voor kinderen die wat ouder zijn (12+). Haar eerste boek ‘Monsters Mollen!’ schreef ze in 1998. Ondertussen heeft ze al verschillende bekroningen binnen gehaald voor haar werk. Zo waren enkele van haar boeken in 2006, 2011 en 2012 ‘Tip van de jonge jury’. Voor haar boek ‘Last Exit’ kreeg ze in 2018 de Duitste ‘Leipziger Lesekompass prijs’. Haar boek ‘Boy 7’ werd zelfs verfilmd door Lourens Blok.

Het verhaal

‘Fluisterwater’ gaat over Marit, een meisje in een rolstoel. Marit vertelt in dit boek hoe ze in die ‘stomme’ rolstoel terecht is gekomen. Het begon allemaal in de zomervakantie. Een vakantie die doodsaai beloofde te worden, maar om wat geld te sparen en de tijd door te komen neemt ze een vakantiebaantje aan bij het dolfinarium. Waar ze smoorverliefd wordt op Nathan.

Mijn mening

Het boek las vlot, te vlot. Het boek was zo snel uit. Het was soms iets te gemakkelijk, het had te weinig diepgang. Misschien ligt dat aan het feit dat dit boek geschreven werd voor 12-jarigen, terwijl ik er al vijventwintig ben. Toch zou ik dit boek willen aanraden aan jongeren. Het bespreekt namelijk een moeilijk thema en is zeer goed geschreven.

Titel: Fluisterwater
Auteur: Mirjam Mous
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Verschenen in: April 2011
Pagina’s: 128 pg.
Genre: Liefde, jeugdboek, lichamelijk beperking

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *